Äiti ja lapsi jääneet Pallastunturilla lumivyöryn alle: Äiti löytynyt kuolleena – lapsen etsinnät käynnissä

Tällainen on massiivinen laattalumivyöry – "Vauhti voi olla jopa yli sata kilometriä tunnissa" 1:07
Katso myös: Tällainen on massiivinen laattalumivyöry – "Vauhti voi olla jopa yli sata kilometriä tunnissa"

Muonion Pallastunturilla tapahtuneessa lumivyöryssä on kuollut hiihtäjä ja toinen on kateissa. Poliisi, pelastuslaitos ja Vapepa etsivät kadonnutta eilen ja jatkavat etsintöjä tänään.

Poliisista kerrotaan, että kaksi ihmistä jäi tiistaina Pallaksella lumivyöryn alle. Kyseessä ovat suomalaiset ulkopaikkakuntalaiset äiti ja alaikäinen lapsi, jotka ovat olleet hiihtovaelluksella Pallastunturin alueella. Hiihtäjät soittivat hätäkeskukseen tiistaina noin kello 16, kun heillä oli tullut matkalla ongelmia huonon sään ja näkyvyyden vuoksi. Alueella oli tuolloin kova tuuli ja pakkasta noin -23 astetta.

Poliisi käynnisti etsinnät yhdessä pelastuslaitoksen ja Vapepan kanssa. Henkilöitä etsittiin laajalta alueelta moottorikelkoilla. Alueella havaittiin lumivyörymä, joka oli leveydeltään noin 400 metriä. Äiti löytyi tiistaina noin kello 22 vyöryn alta kuolleena. Etsinnät jouduttiin keskeyttämään vaarallisten sääolosuhteiden vuoksi eikä lasta kyetty löytämään.

– Etsintöjä jatketaan heti tänään. Apuna käytetään pelastuskoiria, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisista.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää myöhemmin tänään etsintöjen edettyä.

STT kertoo, että Ounas-Pallaksen alueella on Ilmatieteen laitoksen mukaan voimassa kohtalainen lumivyöryriski. Se tarkoittaa kohonneita lumivyöryolosuhteita tietyissä maaston muodoissa.

 

Lue myös:

    Uusimmat