Air Finland -tilauslentoyhtiö alkaa lentää keväällä

Uusi kotimainen tilauslentoyhtiö, Air Finland, alkaa liikennöidä ensi keväänä. Yhtiö lentää aluksi Euroopan lomakohteisiin.

Uusi suomalainen tilauslentoyhtiö Air Finland aloittaa lennot ensi vuoden huhtikuun alusta. Yhtiön tavoitteena on tarjota aluksi lentoja Eurooppaan ja Kanarian saarille, mutta myöhemmin myös joihinkin kaukokohteisiin.

Air Finlandin takana on kahdeksan yksityishenkilöä, mutta hankkeen päärahoittaja on mm. Espoon Blues-jääkiekkojoukkueen pääomistaja ja toimitusjohtaja Jussi Salonoja. Kaikilla muilla omistajilla on takanaan lentokokemusta.

Yhtiö aloittaa tilauslennot vuokrattavalla Boeing-sarjan koneella. Seuravana talvena vuokrataan myös toinen saman sarjan lentokone.

Markkinoilla yhtiö kilpailee lähinnä Suomesta lentävien ulkomaisten yhtiöiden kanssa. Ulkomaisten yhtiöiden markkinaosuus Suomen tilauslentomarkkinoilla on noin kymmenen prosenttia eli noin 90000 matkustajaa. Suomen tilauslentomarkkinoita hallitsee Finnair 90 prosentin osuudella.

-Yhtiön tavoitteena on ensi vuonna noin 50000 matkustajaa, ja seuraava tavoitteemme on nostaa matkustajamäärä sataantuhanteen, arvioi yhtiön toimitusjohtaja Mika Helenius.

Henkilökunnan koulutus hoidetaan osin itse ja osin ulkopuolisilta ostetuin palveluin. Tavoitteena on mm. koulutusyhteistyö Finnairin kanssa. Myös muut maapalvelut ja catering ostetaan ulkopuolisilta toimittajilta.

(MTV3-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja