Mainos

Aino- ja Reino-tossujen valmistus siirtyy Italiaan

5:06

Suomalaisten suosikkitossujen eli Aino- ja Reino-tossujen valmistaminen jatkuu Italiassa. Tuotemerkin keväällä ostanut Finlayson kertoo, että tossut kokoaa jatkossa perheyritys Calzaturificio Emanuela.

Pääosa tossujen materiaaleista valmistettiin jo aikaisemminkin Suomen ulkopuolella. Kengänpohjat tehtiin Tsekissä ja tuttu ruutukangas Italiassa. Reinojen ja Ainojen suunnittelu, tuotekehitys ja myynti säilyvät Suomessa. 

Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila kertoo MTV Uutisille, että kokoonpanopaikkaa etsittiin tiukalla aikataululla, koska tossut haluttiin kauppoihin isänpäiväksi. Kurttila korostaa, että kyse on tossujen kokoonpanosta eikä valmistuksesta.

– Kävimme läpi eri paikkoja läpi Suomessa, Aasiassa ja Euroopassa. Lopulta äädyimme kenkien valmistuksen kannalta eksoottiseen Italiaan, jossa perinne on korkeatasoinen. Kyse on myös hintatasosta. Kokoonpanokustannukset ovat puolet halvemmat Italiassa verrattuna Suomeen, sanoo Kurttila.

Tossun ulkonäkö ei muutu

Finlaysonin mukaan tossujen arvosta noin 75 prosenttia kotiutuu Suomeen tuotekehityksen ja suunnittelun muodossa. 25 prosenttia jää Italiaan.

Reino-brändin toinen aiempi omistaja Tuire Erkkilä luotsaa Reinoja ja Ainoja liiketoimintajohtajana Finlaysonilla.

– Tärkeä kriteeri on se, että tossujen ulkonäkö säilyy täysin samana ja laatu yhtä hyvänä. Siitä voimme olla tyytyväisiä, sanoo Erkkilä.

Finlaysonin omistajat hankkivat Reinojen ja Ainojen tavaramerkin keväällä sen jälkeen, kun tossuja Lieksan tehtaalla valmistanut yritys PK Kappi meni konkurssiin. Ensi töikseen Finlayson ilmoitti, ettei tossujen valmistus jatku Suomessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja