Äidin hukkuminen ei hiljentänyt turmarantaa, mutta herätti huolta uimareissa – "Vaikka lampi on pieni, se syvenee todella jyrkästi"

Äiti hukkui pelastaessaan lastaan veden varasta – Täällä se tapahtui 1:15

Muutama tunti lastaan pelastamaan lähteneen äidin hukuttua Vantaan Vetokannaksen uimarannalla oli yhä satoja ihmisiä. Päällisin puolin tunnelma ei mielet eivät näyttäneet olevan maassa, vaan vedessä kirmattiin tavalliseen tapaan.

MTV Uutiset vieraili paikan päällä noin kello kahdelta iltapäivällä, mutta ei löytänyt paikan päältä uimareita tai auringonottajia, jotka olisivat olleet kello yhdentoista aikaan tapahtuneen tragedian aikaan paikalla. Onnettomuudesta kuulleet ihmiset olivat kuitenkin mietteliäitä ja surullisiakin.

– Tosi surullinen juttu. Tietysti saa miettimään myös omaa uintia. Vaikka lampi on pieni, se syvenee todella jyrkästi, puolen päivän jälkeen rannalle saapunut eläkeläismies kommentoi.

Moni tapahtumaan jälkeen tulleista ei tiennyt onnettomuudesta tai oli kuullut vasta huhuja. Onnettomuus sattui lammen eteläpäädyssä, Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kertoo.

– Tapahtuman jälkeen käytiin henkilökunnan kanssa läpi, miten he jaksavat ja miten he ovat ottaneet sen asian, Kallislahti kertoo.

– Puhuttiin tilanne auki. Kriisiapu oli paikalla ja heillä on jo jatkosuunnitelma selvillä.

Kallislahden mukaan valvojien toiminnassa ei ole moitittavaa. Hän kertoo ajatustensa olevan nyt etenkin kuolleen naisen puolison ja lapsen luona.

– Valtava tragedia, hän tiivistää.

Lue myös:

    Uusimmat