Mainos

Äiti hukkui pelastaessaan lastaan veden varasta: "Valvojat toimivat esimerkillisesti – vaikka tekisi kaiken, joskus se ei riitä"

1:15

Vantaan Vetokannaksen uimarannalla sattui yhden hengen vaatinut onnettomuus, kun äiti pelasti lapsensa veden varasta. Onnettomuus sattui noin kello 11. 

Vetokannaksen uimarannalla hukkui tänään 36-vuotias nainen, kun hän pelasti veden varaan joutunutta lastaan. Liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti kertoo MTV Uutisille, että hukkuneen naisen aviopuoliso oli tehnyt ilmoituksen hädästä rannan uimavalvojalle. 

– Lapsen isä kertoi valvojalle, että tilanne on päällä. Valvojat lähtivät hakemaan lasta pois vedestä. Kun lapsi oli sivullisten avustamana saatu pois, valvojat saivat tiedon, että veden varassa on vielä aikuinen.

Aikuista etsittiin vedestä, mutta lopulta uimavalvojat tarvitsivat hänen löytämisekseen pelastuslaitoksen sukeltajan apua. 

– Valvojat toimivat esimerkillisesti ja ohjeiden mukaan tilanteessa. Pyrimme näyttämään valvojille, että he eivät ole yksin tässä tilanteessa. Vaikka tekisi kaikki toimenpiteet, joskus se ei riitä. Perheelle tämä on käsittämätön järkytys, ajatukseni ovat heidän luonaan, Kallislahti kertoo.

Kallaslahti kertoo, että tapahtuman aikaan uimarannalla oli yhteensä kolme uimavalvojaa, joista kaksi olivat lapsille tarkoitetulla osuudella uimarantaa. Onnettomuus sattui juuri tällä osuudella.

– On ikävää, että onnettomuus sattui siellä, missä oli enemmän valvontaa. Ensiymmärrys oli, että vedessä oli vain lapsi eikä tiedetty, että pelastettavia oli kaksi. Tätä nyt prosessoidaan meidän osalta eniten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.