Mainos

Ahonen ei tee toista paluuta - "liekki on sammunut"

Janne Ahonen on varma siitä, ettei tee enää toista paluuta mäkihyppääjäksi.

Ahosen ura päättyi sunnuntaina Lahdessa 34. sijaan.

- Helpottava fiilis. Nyt se on ohi. Olisi ollut kivaa hypätä tänään toisella kierroksella, että olisi sataprosenttisesti tiennyt, että nyt hyppy on viimeinen. Ekalla kierroksella sitä ei vielä tiennyt. Ei yksi hyppy kuitenkaan muuta mitään.

Myös kotikaupungin yleisö sai Ahoselta kehuja.

- Kausi on ollut huono ja vaikea. Oli hienoa, että yleisö oli etenkin eilen illalla hyvin mukana ja sain vielä kerran kuulla Salppurin montun metelin, fiilisteli Ahonen, joka ei aio enää kiivetä hyppytorniin haalari päällä.

- Tiistaina samoissa maisemissa, mutta oman pojan treeneissä. Mäkeen en mene ainakaan enää hyppäämään. Ei tätä viitsi huvikseen tehdä.

Ahosella ei ole vielä selkeää suunnitelmaa tulevaisuuden varalle. Kysymys kahdeksasta neljään päivätyöstä huvitti pari kymmentä vuotta urheilijana itsensä elättänyttä miestä.

- Mikä se on? Ei ihan heti ainakaan. Nyt aion vetää henkeä ja vietetään kesä alta pois. Pieniä kuvioita on jo aluillaan, mutta katsellaan niitä sitten syksyllä. Kun on ollut pari kymmentä vuotta julkisessa ammatissa, niin nyt tulevaisuuden suunnitelmat voi pitää omana tietonaan.

Planicaan Ahonen ei enää tahtonut lähteä ja ura päättyi siellä missä se alkoikin – Lahdessa. Urheilijoille konkarilla on yksi neuvo.

- Oman kokemuksen perusteella voisin sanoa, että jos miettii, lopettaako vai jatkaako uraansa, niin pitää jatkaa, jos vähänkin tuntuu siltä, ettei käy niin kuin minulle. Jäähyväiset muutama vuosi sitten olivat haikeat, kun liekki vielä paloi. Nyt se on sammunut.

(MTV3)

Katso Jani Uotilan juttu Ahosen urasta (Tulosruutu 13.3.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja