Aggressiivinen varis hyökkäsi ja nokki kahta lasta silmään – voivat menettää näkönsä

1:21

Kaksi pientä lasta saattavat menettää näön toisesta silmästään isohuiluvariksen hyökättyä lasten kimppuun Australiassa, kertoo Yahoo News.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka kukko hyökkää myrkyllisen kobran kimppuun!

Viime viikonloppuna Australian länsiosissa, Perthin rantalähiössä Triggissa aggressiivinen isohuiluvaris syöksyi 4-vuotiaan Indin ja 5-vuotiaan Finnin kimppuun. Lintu nokki molempia lapsia toisesta silmästä, ja he joutuivat sairaalahoitoon.

Vielä ei ole varmaa, onko variksen hyökkäys aiheuttanut lasten silmille ja näölle pysyviä vahinkoja. Molemmat lapset voivat menettää näön toisesta silmästään.

Aggressiivisen isohuiluvariksen on raportoitu tehneen jo neljä hyökkäystä Triggissa. Myös Joanna Angelucci kertoo, että lintu hyökkäsi vastikään hänen reilun vuoden vanhan poikansa Maxin kimppuun.

– He pyyhkivät veren hänen kasvoiltaan ja onneksi kertoivat minulle, että se oli nipin napin ohittanut hänen silmänsä, Angelucci kertoo.

Varis saatetaan poistaa päiviltä

Kaupunki on nyt hakenut lupaa variksen tappamiseksi. Ympäristönsuojelusta vastaava valtionneuvosto arvioi seuraavaksi, onko lintu vaarallinen ja miten sille lopulta käy.

Osa paikallisista on kuitenkin vastustanut linnun poistamista päiviltä.

– Ne olivat täällä ennen meitä, meidän täytyy vain pysyä poissa niiden tieltä, sanoo eräs, tuntemattomana pysyvä paikallinen.

– Jos he voivat olla aivan varmoja, että se on yksi tietty lintu, joka aiheuttaa näitä tapauksia, sitten minä tuen sitä, kommentoi Angelucci.

Isohuiluvarista tavataan Austaliassa, Uudessa-Seelannissa, Papua-Uudessa-Guineassa ja Indonesiassa.

Lähde: Yahoo News

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja