Mainos

After Ski -juomissa reiluja hintaeroja

Kotimainen hiihtomatkailu on perheille jopa useita satasia kalliimpaa kuin esimerkiksi Alpeilla lomailu. Varsinkin matkustaminen lentoteitse suomineidon päälakea kohti maksaa, ja saa myös kritiikkiä matkailuyrittäjiltä.

Perhelomalla vanhemmatkin haluavat viettää jossain vaiheessa aikaa kahdestaan. Kahdenkeskinen aika kuluu vaikkapa lomakohteen ravintolassa hyvän ruuan ja viinin tai oluen parissa.

Joihinkin satunnaisesti valikoituneisiin suosikkikohteisiin tehdyn oluen hintavertailun mukaan Levin Hullu Poro-ravintolassa puolenlitran tuoppi maksaa 5,80. Tahkolla Piazzassa samasta juomasta saa pulittaa 6 euroa ja 80 senttiä. Saariselän Riekonlinnassa huurteinen puoli litraa maksaa 6,90 ja kolmen desin olut 4,80. Sokos Hotel Vuokatin yhteydessä toimivassa Kippo-ravintolassa puolen litran olut maksaa merkistä riippuen 5,55 tai 6,55 euroa. Ylläksellä janoaan sammuttavat voivat mennä esimerkiksi hotelli Ylläskaltioon, jossa taskusta täytyisi löytyä neljän desin tuopin vastikkeeksi 5,50 euroa.

Viiniä kahdelle

Jos hintaeroja löytyy oluttuopillisesta, ei viinilasillisenkaan hinta ole lähimainkaan yhtenäinen. Illalliselle punaviinillä herkuttelevat saavat 12 senttilitran annoksesta maksaa ravintolasta riippuen neljästä ja puolesta yhdeksään euroon, kertovat hiihtokeskusten ja lomahotellien viinilistat.

Lapland Hotels-ketjun hotelleissa viinilistat ovat suhteellisen yhtenäiset. Ketjulla on 11 hotellia yhdeksässä tunturissa.

Esimerkiksi Levillä, Sirkantähdessä 12 cl talon viiniä maksaa 6,10 euroa. Sama hinta on useissa muissakin hotelleissa. Halvimmillaan lasillisen punaista saa Sirkantähdessä neljällä ja puolella eurolla. Ylläskaltiolla halvimmasta päästä oleva viini maksaa 5,50.

Ainakin Lapland Hotels -ravintoloihin on pyritty myös löytämään sellaisia erikoisviinejä, joita ei saa muualta maasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.