Mainos

Adventtikeräyksellä tuetaan pakolaislapsia

Kirkon Ulkomaanavun perinteinen adventtikeräys ohjataan tänä vuonna erityisesti pakolaislapsille. Avun tarpeessa arvioidaan olevan noin 10 miljoonaa kotiseudultaan paennutta lasta. Kirkon Ulkomaanavun adventtikeräyksellä kerätään apua mm. Zairen, Tshetshenian, Sudanin ja Angolan pakolaisille.

Zairen taistelujen seurauksena noin 1,2 miljoonaa ihmistä joutui pakenemaan kodeistaan. Suurin osa heistä on naisia ja lapsia. Tshetsenian pääkaupungissa Groznyissa puolestaan arvioidaan olevan 20 000 lasta, jotka tarvitsevat talveksi lämpimiä vaatteita ja ruokaa. Kakuman pakolaisleirille Keniassa on asettunut noin 45 000 pääosin Sudanista tullutta pakolaista. Angolan sisällissodan seurauksena maassa on mm. noin 200 000 katulasta.

Kirkon Ulkomaanavun tämänvuotisen keräyksen tunnus on "Ole jouluenkeli pakolaislapselle". Pankkeihin maksettavan tai puhelimitse välitettävän avustuksen lisäksi pakolaisia voi auttaa voi myös ostamalla Arjen ihmeitä -kalenterin ensi vuodelle.

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina kerätään jumalanpalveluksissa perinteisesti kolehti Kirkon Ulkomaanavulle. Kolehtivarat ohjataan itäisen Zairen ja Ruandan pakolaislapsille. Avustuksia voi maksaa postiin tilille 800018-223340 ja muihin pankkeihin tilille 9303. Puhelimitse voi auttaa soittamalla numeroon 0700-88600, jolloin apuun menee puhelumaksuna 20 markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.