Aavedata-veljekset tekevät erikoisen tutkimuksen Ile Vainion kanssa: "Olen ihan varma, että täällä kummittelee"

0:27
Aavedata-ryhmä tekee kylmääviä havaintoja jäänmurtaja Tarmolla

Aaveiden jäljillä -ohjelman veljekset Jupe ja Marko Keskitalo tapaavat Ile Vainion vanhassa merimieskapakassa, jossa kertoman mukaan kummittelee. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Vuonna 2011 perustettu ryhmä tekee tutkimusta pääasiassa historiallisissa kohteissa, joissa ihmiset ovat kokeneet paranormaalia toimintaa. Tavoitteena on taltioida ihmisten kokemia, paranormaaleja tapahtumia modernin teknologian avulla.

Veljekset ryhmineen vierailevat Kotkan satamassa sijaitsevassa jäänmurtaja Tarmossa, jossa kertoman mukaan on kuultu paljon kummallisia ääniä, sekä todistettu erikoisia tapahtua. 

Jupe ja Marko vierailevat myös Tarmon lähistöllä olevassa perinteisessä merimieskapakka Kairossa, jossa he tapaavat erään toisen polven tunnetun kotkalaisen: viihdetaiteilija Ilkka "Ile" Vainion.

Vainio kertoo kapakan olevan hänelle erittäin tuttu paikka, sillä hän on nuoruudessaan muun muassa viettänyt siellä paljon aikaa hänen isänsä Juha "Junnu" Vainion ollessa siellä esiintymässä. Vainio on täysin varma siitä, että paikassa on myös oma haamunsa.

– Olen ihan varma, että täällä kummittelee. Mutta se on hyvä kummitus, mikä täällä on aina ollut. Se on aina tehnyt sillä tavalla, että se on suojellut tätä paikkaa, Vainio kertoo. 

Ryhmä yrittää laitteillaan saada Vainion kuvailemaan aaveeseen yhteyden. He kysyvät tältä muun muassa, onko se ollut vastuussa kapakassa toisinaan mystisesti itsekseen pyörivästä ruorista. He saavat laitteeseensa vastauksen, jonka tulkitsevat kuuluvan "olen". 

Miehet kysyvät myös, voisiko aave kertoa, mikä kyseinen ravintola on nimeltään. He saavat laitteeseensa vastauksen, jonka tulkitsevat yksimielisesti olevan selkeä "Kairo". 

Aaveiden jäljillä torstaisin Subilla klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja