Aasialainen appelsiinipossu ja riisipilahvi

Aasialainen appelsiinipossu:

  • marinadi:
  • 1 silputtu valkosipulinkynsi
  • 1 tl hienoksi inkivääriä
  • 1 rkl hoisin-kastiketta tai soijaa ja hunajaa
  • 1 sipuli ruohosipulia
  • 1 rkl sherry-viinietikkaa
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta
  • 1 dl appelsiinimehua
  • ½ tl seesamiöljyä
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus hienonnettua mustapippuria
  • 2 kokonaista porsaan sisäfileetä, kumpikin n. 350 grammaa
  • 1 dl kanalientä
  • 1 appelsiini n. 0,5 cm siivuina

Riisipilahvi maapähkinöillä ja maissilla (neljälle):

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • ruohosipulia
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 4 dl kanalientä
  • 1 dl purkkimaissia
  • ½ dl maapähkinöitä (tai muita pähkinöitä murskattuna)
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl persiljasilppua

Hienonna valkosipuli, inkivääri, sipuli ja ruohosipuli. Sekoita marinadiainekset keskenään. Säästä 0,5 dl kastiketta varten. Pane fileet kokonaisina astiaan ja kaada loput marinadista päälle. Pyörittele fileitä astiassa niin että ne peittyvät, ja marinoi jääkaapissa peitettynä 2-4 tuntia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pane fileet uunivuokaan tai pellille ja paahda 15-20 minuuttia (varo ylikypsentämästä, koska fileet kuivuvat). Ota fileet uunista ja anna vetäytyä hetken.

Possun paahtuessa uunissa, sekoita alussa säästetty marinadi ja kanaliemi kattilassa kastikkeeksi, ja kiehauta. Leikkaa fileet sentin siivuiksi ja laita tarjoilulautaselle osittain päällekkäin. Kaada kastike päälle.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja kuullota, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää lämpöä, lisää riisit, ja ruskista kevyesti noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Lisää kanaliemi, sekoita, ja kiehauta. Vähennä lämpöä ja keitä kansi päällä 12-15 minuuttia tai kunnes melkein kaikki neste on imeytynyt. Lisää maissi ja keitä vielä 3 minuuttia kunnes riisi on kypsää. Lisää suola, pippuri, pähkinät ja persilja, ja sekoita. Pane riisi tarjoiluastiaan.

Lue myös:

    Uusimmat