Äärioikeistoon liittyvässä tutkinnassa ei enää epäillä törkeän rikoksen valmistelua – KRP: Suomalaismiesten ryhmässä on käyty jopa sisällissotaan kiihottavaa keskustelua

KRP tutkii äärioikeistoon liittyvää vakavaa rikosepäilyä – kohteena mahdollisesti valtakunnansyyttäjä ja sisäministeri 2:02
MTV Uutisten tietojen mukaan epäiltyjen rikosten kohteina olisivat olleet valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen ja sisäministeri Maria Ohisalo.

Keskusrikospoliisi (KRP) ja syyttäjälaitos ovat edenneet äärioikeistoon liittyvässä tutkinnassa, jossa on ollut epäiltynä myös poliiseja.

KRP:n mukaan tutkinnan keskiössä on ryhmä, jonka jäseniä yhdistää äärioikeistolainen ideologia. Ryhmän sisäinen viestintä on ollut rasistista ja jopa sisällissotaan tai vallankumoukseen kiihottavaa, KRP sanoo.

Jutussa epäiltiin törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelua, mutta esitutkinnassa asiasta ei saatu riittävää näyttöä. KRP:n mukaan epäiltyjä oli yhteensä yhdeksän ja he ovat Uudellamaalla asuvia, keski-ikäisiä suomalaisia miehiä.

Osaa heistä epäillään edelleen muun muassa ampuma-ase- ja virkarikoksista, joiden osalta esitutkinta jatkuu.

Lue myös:

    Uusimmat