Mainos

Äänestysinto laihaa Serbiassa

Serbian presidentinvaalien tulos ei ole pätevä, jos yli puolet kansasta jättää äänestämättä.

Serbialaiset yrittivät valita presidentin tänään kolmannen kerran 15 kuukauden aikana. Riippumattomien vaalitarkkailijoiden mukaan äänestysinto näytti kuitenkin jäävän vieläkin laimeammaksi kuin kahdella edellisellä kerralla.

Tarkkailijoiden mukaan kello 15 mennessä Suomen aikaa uurnilla oli käynyt vain 19 prosenttia äänioikeutetuista. Presidentinvaalin tulos ei ole pätevä, jos äänestysprosentti jää alle 50:een.

Kaksi edellistä äänestystä epäonnistuivat juuri liian alhaisen äänestysinnon vuoksi. Mielipidemittauksen ennustivat jo ennen vaaleja, että näin saattaa käydä nytkin opposition julistaman boikotin ja yleisen apeuden vuoksi.

Vaaleissa mitataan kolmen vuoden uudistuspolitiikan suosio. Eniten ääniä ennustetaan demokraattisia uudistuksia kannattavalle veteraanipoliitikolle Dragoljub Micunovicille.

Serbia on ollut ilman vaaleilla valittua valtionpäämiestä siitä saakka, kun presidentti Milan Milutinovic antautui YK:n sotarikostuomioistuimelle viiden vuoden virkakautensa umpeuduttua joulukuussa 2002.

Vaalihuoneistot sulkeutuivat Serbiassa kello 21 Suomen aikaa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.