Leijonat saa käsittämättömän kovan NHL-vahvistuksen MM-kisoihin – GM Jere Lehtinen paljasti myös Roope Hintzin kohtalon

Leijonat vahvistuu kovan luokan nimellä, kun NHL-seura Dallas Starsin puolustaja Miro Heiskanen lähtee matkaamaan kohti Tamperetta. Heiskasen on tarkoitus liittyä Suomen joukkueen vahvuuteen myöhemmin tällä viikolla. Sen sijaan Starsin toisen suomalaissupertähden Roope Hintzin kisat jäävät väliin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Heiskasen ja Starsin kausi päättyi viime yönä, kun Calgary Flames oli parempi seitsemännessä ja ratkaisevassa pudotuspelikohtaamisessa.

– Peli loppui aikaisin aamulla. Annoin vähän happea, mutta peli oli aika selvä hänen kohdallaan. Halu oli tulla ja jatkaa kautta. Olimme olleet aiemmin yhteydessä siltä kantilta, että mikä tilanne on, jos jompikumpi skenaario toteutuu eli joko se, että he eivät mene pudotuspeleihin tai jos kausi päättyy pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Tiedossa oli kuitenkin se, että vastus on kova. Jos hän on vaan kunnossa, niin oli selvää, että hän aika varmasti tulee, Leijonien GM Jere Lehtinen sanoo Heiskasesta MTV Urheilulle.

Leijonat saa nyt käsittämättömän kovan NHL-vahvistuksen. Heiskanen kun kuuluu aivan maailman kovimpien puolustajien joukkoon.

– Hän on huikea luistelija ja hänen peliälynsä on huimalla tasolla. Hän pystyy operoimaan kentän molemmissa päädyissä ja pelaamaan isoja minuutteja. Tietenkin isot avut ovat siinä, kun lähdetään hyökkäykseen ja kun pelataan ylivoimaa. Yksi NHL:n parhaista pakeista ja paranee vaan, kun mennään vuosia eteenpäin, Lehtinen hehkuttaa Heiskasta.

Entäpä Starsin muut suomalaiset?

– Yksi passi on leimaamatta ja (Roope) Hintziä kysyttiin. Tietenkin se, että hän ei pelannut seiskapeliä, kertoo siitä, että aika iso vamma on kyseessä. Silloin tiedosti sen, että hänen kisansa jäävät varmaan välistä. Olin yhteyksissä ja kyseessä on sellainen vamma, ettei hän pysty lähtemään. Harmi homma, kuitenkin kotikaupungin kisat kyseessä. Mutta tämmöistä urheilu välillä on, Lehtinen kommentoi.

Miten viimeisen passin kanssa meinataan tehdä?

– Pelataan illan peli tästä alta. Katsotaan rauhassa, että mitä tehdään, Lehtinen vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat