8 yllättävää tekijää, jotka altistavat selluliitille

Selluliittivoiteiden levittämisen sijasta kannattaa ottaa selvää, mitkä tekijät altistavat selluliitin syntymiselle.

Selluliitti on ehkä yksi naisen pahimmista vihollisista. Juhliin lähteminen ei onnistu ilman sukkahousuja, vaikka olisi polttava kesähelle. Lyhyet mekot ovat poissa pelistä. Uimarannalla täytyy käyttää peittävää saronkia bikinien päällä.

Selluliittiongelma koskettaa kaikenikäisiä ja -kokoisia naisia. Toisin kuin yleensä kuvitellaan, selluliitti ei liity ylipainoon juuri lainkaan. Se on iho-ongelma, jonka voi laukaista moni erilainen tekijä. Miehillä ei nähdä selluliittia läheskään yhtä usein kuin naisilla, sillä heidän ihonsa on huomattavasti paksumpi ja hormonitoimintansa erilaista. 

Selluliitin hoito-ohjeita riittää joka sormelle, ja apteekit ja kosmetiikkaosastot ovat täynnä selluliittia tuhoavia, kalliita ihmevoiteita. Selluliitin laukaisevat tekijät ovat tarkastelun arvoinen asia taistelussa selluliittia vastaan. Lue kahdeksan erikoista seikkaa, jotka saattavat olla osasyy selluliitteihisi! 

1. Jojodieetit

Painon nopeatahtinen tippuminen ja nouseminen voi pahentaa selluliittiongelmaa. Proteiinin puutostila altistaa selluliitille, joten jos aiot laihduttaa, suosi runsaasti proteiineja ja hyviä rasvoja sisältäviä ruokia. Esimerkiksi kala, kananmunat, maitotuotteet ja pavut toimivat hyvin.

2. Tupakointi

Tupakansavu heikentää tutkitusti sidekudoksen muodostumista. Sidekudokset välittävät elimistön ravintoaineiden, aineenvaihduntatuotteiden ja kuona-aineiden vaihtoa kudosten ja verenkiertoelimistön välillä.

Nikotiini heikentää verenkiertoa, jonka toiminta vaikuttaa olennaisesti ihon hyvinvointiin. Jos haluat kauniin ja sileän ihon, joudut valitettavasti luopumaan nikotiinituotteista kokonaan.

3. Särkylääkkeet

Aspiriinien ja ibuprofeiinilääkkeiden sivuoireena voi aiheutua ylimääräisen nesteen kerääntymistä verenkiertoon ja elimistöön. Liika neste voi altistaa myös selluliitille. Särkylääkkeitä tulisi ottaa vain epäsäännöllisesti ja välttämättömissä tilanteissa, tai lääkärin määräyksestä. Vaikka monia kipulääkkeitä saa apteekista ilman reseptiä, älä ota niiden napsimisesta tapaa. 

4. Rasvaimu

Rasvaimu ei ole ihan jokapäiväinen valinta kauneudenhoidossa. Jos ajatus rasvaimusta kuitenkin houkuttelee sinua, on syytä muistaa, että se ei ole ratkaisu selluliitin hoitoon. Pahimmassa tapauksessa rasvaimu voi jopa pahentaa selluliittiongelmaa, vaikka pääsisitkin ylimääräisistä kiloista nopeasti eroon. 

5. Jalat ristissä istuminen

Onko sinulla tapana istua koko päivä toimiston tuolissa jalat ristittyinä? Tämä tapa voi aiheuttaa selluliittia, sillä veresi ei pääse kiertämään kunnolla. Ongelmat verenkierrossa aiheuttavat ylimääräisen nesteen kerääntymistä tiettyihin pisteisiin kehossasi, aiheuttaen lopulta selluliittia. 

6. Aurinko

Auringon ottaminen vanhentaa ihoa ja voi myös aiheuttaa selluliittia. Kehosi reagoi auringon porotukseen varastoimalla nestettä kudoksiin, joka puolestaan johtaa selluliitin muodostumiseen.

Ratkaisu tähän ongelmaan on kuitenkin helppo. Juo riittävästi vettä auringonoton aikana, niin kehosi neste- ja suolatasapaino pysyy normaalina, eikä neste pääse kerääntymään vääriin paikkoihin kehossasi. Levitä ihollesi ennen auringonottoa ainakin kaksi kerrosta korkealla suojakertoimella varustettua aurinkovoidetta. 

7. Pelkkä aerobinen urheilu

Kaikki urheilu on hyväksi kehollesi, eikä esimerkiksi lenkkeily tai aerobic missään tapauksessa pahenna selluliittiasi. Toisaalta liikuntaan olisi hyvä sisällyttää myös lihaskuntoharjoituksia, koska lihakset taistelevat tehokkaimmin selluliittia vastaan. Jos harrastat pelkästään rankkaa, aerobista hikiliikuntaa, saatat pudottaa reilusti painoa, mutta lihaksesi eivät kasva. Lisää viikkoosi puolen tunnin lihaskuntoharjoitus, ja huomaat tulokset. 

8. Muotoilevat sukkahousut tai legginsit

Monet selluliitista kärsivät turvautuvat superkireisiin, muotoileviin housuihin ja paitoihin. Huvittavaa kyllä, nämä muotoilevat, kireät asut oikeastaan pahentavat selluliittiongelmaa, koska veri ei pääse virtaamaan vapaasti. Heikentynyt verenkierto aiheuttaa nesteen kerääntymistä vääriin kohtiin kehossasi. Yritä siis olla käyttämättä muotoilevia sukkahousuja päivittäin! 

Video: Reidet kuntoon tällä treenillä!

Lue myös:

    Uusimmat