76-vuotiaan somevaikuttajan upea muodonmuutos elämäntaparemontin jälkeen: "Nyt minä todella elän"

Testasimme hittitreenin – dynaamisen venyttelyn vaikutukset yllättivät 1:02
Videolla lisäksi: toimitus testasi dynaamisen venyttelyn – vaikutukset yllättivät!

76-vuotias Joan MacDonald kertoo muutama vuosi sitten tekemästään elämäntapamuutoksesta The Mirror -sivustolle.

70 vuoden iässä kanadalainen Joan MacDonald tajusi erään asian: jos hän haluaisi elää terveellisempää ja onnellisempaa elämää, olisi asioiden muututtava: Joanilla oli todettu korkea verenpaine. Hänen kolesteroliarvonsa ovat koholla. Häntä väsytti ja portaissa kulkeminen tuntui raskaalta. 

Kuntoilukärpänen puraisi toden teolla

Joanin tytär Michelle huolestui äitinsä voinnista ja rohkaisi häntä liikkumaan. Michelle sattuu olemaan kuntoiluvalmentaja ja niinpä Joan lähti treenaamaan tämän sekä muutaman muun naisen kanssa.

Joan liittyi tyttärensä järjestämään ryhmävalmennukseen tammikuussa 2017. Hän muutti liikunta- ja ruokailutottumuksiaan ja alkoi nukkua kahdeksan tuntia yössä aiemman seitsemän sijaan.

Uusi, aktiivisempi elämäntyyli

Joan suorastaan hurahti kuntoiluun ja sai uudenlaisten elämäntapojen myötä aimo annoksen lisää itseluottamusta. Hän kevensi yhteensä 27 kiloa. MSNBC-sivuston helmikuisessa haastattelussa Joan kertoi, että hän ei tarvitse enää lääkkeitä terveysongelmiinsa.

Joan asuu nykyisin kesät Kanadassa ja talvet Tulumissa Meksikossa ja treenaa viisi kertaa viikossa. Treeniohjelmaan kuuluu painonnostelua ja aerobista liikuntaa.

Elämäntapojen muutos ei ollut helppoa, etenkään alussa. 

– Se on kovaa työtä. Ei helppo homma. Mutta jokainen kyllä pystyy siihen, että en minä mitenkään erityinen tapaus ole. Pitää vain itse päättää, että haluat elää parempaa elämää, Joan kertoi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joan motivoi muita somessa

Joan kertoo elämästään Instagramissa ja YouTubessa ja on saanut paljon kehuja elämäntaparemontistaan. Instagramissa hänen @trainwithjoan-tilillään on yli 1,6 miljoonaa seuraajaa, YouTubessa yli 80 000. Hänellä on nykyisin myös oma kännykkäsovellus, jonka avulla hän jakaa ihmisille vinkkejä treenaamiseen.

Joan alkoi alun perin kertoa elämäntaparemontistaan sosiaalisessa mediassa tyttärensä rohkaisemana. Nykyään hän julkaisee Instagramissa motivoivia päivityksiä omasta elämäntaparemonttimatkastaan ja tietynlaisiksi merkkipaaluiksi sen varrelta määrittämistään hetkistä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joanille hänen muutoksessaan ei ole kyse vain siitä, että kiloja on karissut. Muutosvuodet ovat merkinneet kokonaisvaltaista muutosta muillakin tavoin, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Joan kokee saavuttaneensa tänä aikana asioita, joita ei aiemmin pitänyt edes mahdollisina.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ajatukseni kuntoilun suhteen ovat muuttuneet hyvin paljon siitä, mitä ne alussa olivat. Nyt tiedän asioista, joita en tuolloin edes pitänyt tärkeinä. Olen saanut itseluottamusta ja kyvyn pitää yllä tällaista elämäntapaa, hän kertoo.

Joan kertoo olevansa onnellisempi kuin koskaan ennen.

– Nyt minä todella elän elämääni.

Lue myös:

    Uusimmat