Lydia, 34, onnistui tekemään pysyvän elämäntapamuutoksen kahta suosittua ohjelmaa hyödyntämällä – tältä naisen muodonmuutos näyttää

Dieeteille kyytiä - näin onnistut painonpudotuksessa 15:15
Dieeteille kyytiä – näin onnistut painonpudotuksessa. Huomenta Suomen vieraana laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Texasin Dallasissa asuva nainen yhdisti Painonvartijoiden ruokavalion sekä virtuaalisia ryhmäliikuntatunteja tarjoavan fitnessyrityksen kuntoiluohjelman pudottaakseen painoa. Aiheesta kertoo Today.

Kun Lydia Bordo täytti viime vuoden marraskuussa 34 vuotta, päätti hän muuttaa elämänsä suunnan. Nainen oli siihen asti elänyt todellisia ruuhkavuosia: hän kävi töissä, opiskeli iltaisin sekä kasvatti 10-vuotiasta tytärtään. Niinpä liikunta oli jäänyt hieman vähemmälle.

– Painoni karkasi käsistä. 34-vuotissyntymäpäivänäni ajattelin, että: “Sinä valmistut ja sinulla on työ. Nyt voit tehdä jotain itseäsi varten”, Lydia kertaa.

Vielä samana päivänä Lydia liittyi Painonvartijoihin ja asetti tavoitteekseen suorittaa yhteensä 300 pyöräilyharjoitetta Peloton-pyörällään. Peloton-yhtiön kuntoilutarvikkeet ja -ohjelmat ovat erityisen suosittuja Yhdysvalloissa.

Lydia dokumentoi Instagramiin kuvia pyöräilytavoitteensa etenemisestä ja painonpudotuksestaan. Tähän päivään mennessä hän on pudottanut lähes 13 kiloa.  

– Kaikki alkoi 300 pyöräilyharjoitteen tavoitteesta, Lydia sanoo.

Elämäntapamuutos sai alkunsa pyöräilytavoitteesta.Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kahden eri ohjelman yhdistäminen johti ihanteelliseen lopputulokseen

Painonvartijoiden ja kuntopyöräohjelman yhdistäminen on sopinut Lydialle erinomaisesti. Nainen on löytänyt itselleen toimivan ruokavalion ja kuntoilurytmin, jota hän pystyy ylläpitämään pitkäaikaisesti.

Tyypillisesti Lydia pyrkii urheilemaan 30–90 minuuttia päivässä. Tärkeintä hänelle on kuitenkin joustavuus.

– Voin nousta aamuviideltä pyöräilemään ennen kuin mieheni ja lapseni heräävät, käydä lounasaikaan juoksulla tai tehdä 10 minuutin keskivartaloharjoitteen kahvitauolla, Lydia sanoo.

– Vapaus on ollut todella mahtavaa ja koukuttavaa, sillä se saa sinut ajattelemaan: “Mitä muuta ehdin tänään tekemään?” hän jatkaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Ei tarvitse jättää kaikkea pois"

Painonvartijoiden mukanaan tuomat ruokavaliomuutokset ovat nekin tuntuneet Lydiasta hyvältä.

– Siinä on kyse rutiinin luomisesta. Sinun ei tarvitse jättää kaikkea pois, vaan tarkoitus on muuttaa kokonaisvaltaisesti ruokailutottumuksia, nainen sanoo.

Lydia kertoo jättäneensä sokeriset juomat, kuten limsat ja kahvilaketju Starbucksin juotavat, pois ruokavaliostaan. Lisäksi hän muutti napostelutottumuksiaan ja on säännöllisesti yhteydessä Painonvartijat-tiimiinsä sekä valmentajaansa.

– Olen tehnyt nämä muutokset pitkällä tähtäimellä. Suurin muutos on ollut oppia tarkastelemaan ruokaa eri näkökulmasta kuin ennen, Lydia sanoo.

Instagram auttoi jatkamaan huonoinakin päivinä

Lydia aloitti Instagram-päivitysten tekemisen ensin vain itseään varten. Hän ajatteli, että kuvien lisääminen saisi hänet pysymään tilivelvollisena itselleen. Lisäksi julkaisut piristivät Lydian mieltä silloin, kun hän tunsi itsensä lannistuneeksi.

– Kirjoitin ja tein postauksia, jotta jaksaisin puskea eteenpäin huonoinakin päivinä, hän sanoo.

Kikka toimi, ja Lydia suositteleekin kaikkia ottamaan kuvia itsestään elämäntapamuutoksen varrella. Vaikka niitä ei julkaisisi mihinkään, niistä voi itse havainnoida kehossa tapahtuvia muutoksia.

– Alat oikeasti nähdä muutoksia ja sen, kuinka kehityt vahvemmaksi, Lydia vakuuttaa.

Lydia dokumentoi matkansa Instagramiin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Viikoittaiset tavoitteet motivoivat

Lydia asettaa itselleen viikoittaisia tavoitteita keskittyäkseen siihen, mitä hän todella haluaa milloinkin saavuttaa.

– Yhtenä viikkona keskityn vahvistumiseen ja toisena johonkin toiseen seikkaan, Lydia sanoo.

Viikoittaiset tavoitteet ovat motivoineet naista jatkamaan etenkin koronaviruspandemian aikana. Tavoitteiden avulla hän on pysynyt rutiineissaan ja onnistunut saamaan niihin mukaan myös uudenlaisia harjoitteita.

– Siitä lähtien, kun olen ollut kotona, olen keskittynyt voimaharjoittelun toisenlaisiin puoliin. Kehoni oli tottunut päivittäiseen spinningiin. Kun lisäsin mukaan voimaharjoittelun, huomasin aivan erilaisen muutoksen kehossani, Lydia selittää.

Naisen vinkki muille elämäntapamuutoksen kanssa painiville on, ettei vaa’an lukuun kannata keskittyä liikaa.  

– Ihmiset turhautuvat, kun eivät näe muutoksia vaa’an lukemissa. He eivät huomaa muutosta, joka tapahtuu muissa strategisissa mitoissa. Heidän vaatteensa istuvat paremmin. Se on jotain, minkä todella haluan ihmisten huomaavan. Vaaka ei loppujen lopuksi merkkaa mitään, Lydia summaa.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat