7 askelta hitaaseen ikääntymiseen – tiesitkö nämä?

Kukaan ei varmasti haluaisi olla ikuisesti 18-vuotias, mutta nuoruudessa on rutkasti hyviä puolia. Nuoremman mielentilan saavuttaminen on kuitenkin melko helppoa!

Creating Your Best Life -kirjan kirjoittanut Caroline Adams Miller sanoo, että nuoruudessa tunnetut tunteet on mahdollista kokea myös varttuneemmalla iällä.

– Itse asiassa nuoruudessa tunnettujen asioiden uudelleentunteminen on olennaista terveen ja onnellisen loppuelämän takaamiseksi, Miller sanoo.

Ota siis onkeesi näistä helpoista elämäntapaneuvoista, ja pian huomaat tuntevasi, että ajokortissasi oleva vuosiluku on täyttä huijausta!

Mene nukkumaan aikaisemmin

Riittävä unensaanti mahdollistaa ainakin elimistön latautumisen yön aikana, ja tällöin kroppasi on elinvoimaisempi hyvin nukutun yön jälkeen.

Syö eheyttävää ruokaa

On sanomattakin selvää, että ikääntymistä voi hidastaa ravinne- ja antioksidanttipitoisilla ruokavalinnoilla. Hyvä suhde on syödä 90 prosenttia ruoasta terveellisesti, ja loput 10 prosenttia voitkin käyttää herkutteluun.

Harrasta urheilua

Oikein tehty kestävyysharjoittelu voi nuorentaa oloasi jopa kymmeniä vuosia! Erityisesti painojen kanssa treenaus vahvistaa luustoa, lihaksia ja kroppaa.

Pidä kauneudestasi huolta luonnollisesti

Ihosta, kasvoista, hiuksista ja kynsistä huolehtiminen on täysin normaalia, mikäli sen tekee järjen rajoissa. Ulkonäköä ei kannata nuorentaa liiallisesti, mutta silloin tällöin kauneushoitolassa tehtävät visiitit eivät myöskään pahenna oloasi – tai ulkonäköäsi!

Sekoita vuorokausirytmi

Vaikka tekisit kaikkia edellä mainittuja asioita, ne saattavat silti vanhentaa sinua, mikäli teet ne aina samalla kaavalla. Yritä siis sekoittaa vuorokausirytmiäsi tai pinttyneitä tapojasi, ja saatat tuntea olosi täysin uudeksi ihmiseksi.

Muistele vanhoja

Rakastitko nuorempana punk-musiikkia? Vieläkään ei ole liian myöhäistä kuunnella sitä! Nuoruuden lempiyhtyeittesi musiikkia löytyy varmasti internetistä, joten ei kun kuuntelemaan ja vanhoja muistoja verestämään.

Ole positiivinen

Vaikka maailmankatsomuksesi on avarampi kuin silloin kun olit 18, yritä silti nähdä asiat mahdollisimman positiivisessa valossa. Vaikka joku asia menisikin päin mönkää, saat lisää elinvoimaa yrittämällä ajatella asian positiivia puolia.

(MTV3)

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja