6 vinkkiä, joiden avulla saat parempaa seksiä tänä vuonna

Seksiasiantuntijat antavat vinkkinsä siihen, kuinka omaa seksielämää voi rukata entistä parempaan suuntaan.

Haluaisitko parantaa seksielämääsi vuodelle 2019? Huffington Postin haastattelemat seksiasiantuntijat paljastivat vinkkinsä, joita kannattaa kokeilla, jos tulevana vuonna toiveissa on olla hieman seikkailullisempi sängyssä.

1.  Anna itsellesi lupa kokeilla

Seksikouluttaja Chris Maxwell Rose kehottaa miettimään asioita, joita ei ole ikinä uskaltanut kokeilla.

– Nyt on aika aloittaa pohdinta siitä, että antaisit itsellesi luvan, hän kehottaa.

Rosen mukaan kyse voi olla jostain yksinkertaisesta, kuten leivontakurssista, mutta mitä se voisi olla sängyssä? Haluaisitko vihdoin kokeilla anaaliseksiä tai ehkä kevyttä piiskausta?

– Mitä sellaista kehosi todella haluaisi, mitä "sinun kaltaisesi" ihmisen ei "pitäisi" tehdä? Kokeile sitä, nauti tabun aiheuttamasta jännityksestä ja tiedä, että tulevaisuus on muuttuva, mies kannustaa.

2. Vaihtelua kehiin

– Monissa artikkeleissa kehotetaan hakemaan piristystä vaihtelua lisäämällä. Tässä on järkeä; ajan myötä kaikista tutuimmat asiat seksissä käyvät tylsiksi, eikä tylsä seksi ole kovin hauskaa seksiä, toteaa seksiterapeutti Jesse Kahn.

Ennen vaihtelun lisäämistä Kahn kehottaa pohtimaan, millaiset asiat ovat niitä, jotka parhaillaan seksielämästä puuttuvat, ja millaiset asiat voisivat tehdä petipuuhista jännittävämpiä.

Kahn ehdottaa esimerkiksi uusia seksileluja, piiskausta, roolileikkejä, seksijuhlia, parinvaihtoa, tuhmia puheita, seksiviestittelyä, seksifantasioista puhumista, seksin harrastamista eri paikoissa (autossa, keittiössä, suihkussa), uusien asentojen kokeilua tai seksiaiheiselle kurssille ilmoittautumista yhdessä kumppanin kanssa.

3. Ota hitaasti ja estä orgasmit

– Tiedän, ettei tämä kuulosta välittömästi houkuttelevalta, mutta on olemassa todella hyviä syitä siihen, miksi orgasmi kannattaa ottaa pois pelistä väliaikaisesti, sanoo seksiterapeutti Vanessa Marin.

Marinin mukaan orgasmikielto pakottaa parin heittäytymään luoviksi ja katsomaan, kuinka paljon seksistä voi nauttia, kun ei jatkuvasti keskity vain siihen, mikä lopussa odottaa. Marin uskoo, että tämä pitkittää seksiä.

Hän huomauttaa lisäksi, että jos yleensä paine saada orgasmi on kova, auttaa orgasmikielto vähentämään stressiä asiasta. 

– Lisäksi voi tuntua hurjan jännittävältä tuntea, että joku asia on kielletty.

4. Keskity hengittämiseen

– Kaikkien pitäisi hengittää enemmän seksin aikana, Rose toteaa.

Rosen mukaan hengittämisen opettalu rentoutumisen ja energian tuomisen vuoksi on hänen opettamistaan seksitekniikoista mullistava monelle.

– Aloita hengittämällä syvään muutaman kerran, kun olet kiihottumassa, ja huomaa, mitä tapahtuu.

5. Masturboi yhdessä ja erikseen

Kahn kehottaa harkitsemaan, voisiko kumppanin ottaa mukaan itseytyydytyspuuhiin. Sen lisäksi, että masturbaatio auttaa oppimaan asioita omasta kehostaan ja siitä, mistä pitää, se myös lisää yhteyttä kumppanin kanssa. Yhdessä masturbointi on Kahnin mukaan hyvä tapa oppia, mistä kumppani tykkää ja kuinka hän haluaa itseään kosketettavan.

Kahn muistuttaa, että liukuvoidetta voi käyttää yksinkin!

6. Kuvittele olevasi sinkku ja harrastavasi seksiä jonkun uuden kanssa ensimmäistä kertaa

Seksitutkija Sarah Hunterin mukaan tässä harjoituksessa kyse ei ole toisen ihmisen kanssa olemisesta, vaan tarkoitus on palauttaa omaan mieleen, mistä pitää seksuaalisesti ja poistaa kaikki negatiiviset seksirutiinit, joita kumppanin kanssa on saattanut kehitellä ajan kanssa.

– Monet pariskunnat, erityisesti pitkissä suhteissa olevat, tuppaavat sortumaan samoihin rutiineihin, joiden he ovat alussa huomanneet toimivan, ja he vain jatkavat niitä. Olen joskus myös kuullut useammaltakin ihmiseltä, että he olisivat halunneet antaa rakentavaa kritiikkiä parisuhteen alussa, mutta eivät kokeneet oloaan vielä mukavaksi siinä vaiheessa.

Siinä vaiheessa, kun kritiikin antaminen tuntuisi mahdolliselta muuten, voi tuntua, että on liian myöhäistä ja kumppani voisi loukkaantua, koska asiasta ei ole mainittu aiemmin.

Kuvittele siis aloittavasi alusta ja ajattele, mitä haluaisit uuden kumppanin tietävän siitä, miten sinua tulee koskettaa, ja mikä on vaikkapa lempiasentosi. Jaa nämä asiat sitten kumppanillesi.

Lue myös:

    Uusimmat