Asiat, jotka on hyvä tietää ennen kuin kokeilee anaaliseksiä

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10

Jos peppuseksi kiinnostaa, mutta et ole vielä siirtynyt kokeilun asteelle, kannattaa lukaista tämä.

Yllä olevalla videolla erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin ajatuksia naisen orgasmista. Miksi nainen teeskentelee?

Erityisesti miesten ajatellaan olevan kiinnostuneita anaaliseksistä, mutta kuinka moni nainen harrastaa sitä? Erään kondomeja valmistavan SKYN-yhtiön vuonna 2017 julkaistun kyselyn mukaan seksuaalisesti aktiivisista milleniaaleista 35 prosenttia harrastaa peppuseksiä ainakin toisinaan. 

Vaikka anaaliseksiä onkin kenties aiemmin pidetty jokseenkin tabuna, nykyään se on jo osa monen heteroparin seksielämää.

Peppuseksiin liittyy kuitenkin joitain asioita, jotka on hyvä tietää, ennen kuin lähtee kokeilemaan. Myös väärinkäsitykset on hyvä oikaista.

Se voi sattua, joten ota rauhallisesti

Siinä missä emätin on joustava, takapuolesta ei löydy samaa mukautuvaisuutta. Seksiterapeutti Kristen Lilla kehottaakin Health-sivuston haastattelussa aloittamaan sormipelillä peppuseksiin tutustumisen.

Kun olosi tuntuu tarpeeksi hyvältä vaihtamaan sormen kumppanin penikseen, aloittakaa hitaasti ja kommunikoikaa siitä, miltä tuntuu ja milloin on hyvä pitää tauko. Mitä rentoutuneempi olet, sitä paremmin homma sujuu. Muista hengittää!

Käytä paljon liukuvoidetta

Liukuvoiteen käytön tarpeellisuutta ei voi tarpeeksi alleviivata, sillä toisin kuin emättimessä, takapuolessa ei luonnollista liukastetta ole. Käyttäkää runsain mitoin silikonipohjaista liukuvoidetta ehkäisemään ihon repeämiä. Jopa pienetkin haaverit saattavat nimittäin päästää bakteerit ja virukset elimistöön, mikä puolestaan mahdollistaa infektiot.

Sukupuolitaudit uhka myös peppuseksissä

Peppuseksin kautta leviävät kaikki samat sukupuolitaudit kuin normaalissakin yhdynnässä. Muista siis kondomi, jos et voi olla varma kumppanisi taudittomuudesta.

Muista hygienia

On ehdottoman tärkeää pitää paikat puhtaana. Jotta takapuolen bakteerit eivät siirtyisi emättimeen, on tärkeää pestä penis, jos peppuseksistä siirrytään tavalliseen yhdyntään, muistuttaa psykologi sekä parisuhde- ja seksiasiantuntija Antonia HallPopsugar-sivustolla.

Ei ole outoa, jos nautit siitä

Health-sivuston haastatteleman, She-ology: The Definiteve Guide to Women's Intimate Health -kirjan kirjoittaneen tohtori Sherry Rossin mukaan myrkyllisin myytti koskien anaaliseksiä on se, että se tekee ihmisestä jotenkin "likaisemman".  Hän muistuttaa, että tabusta voi päästää irti, sillä anaaliseksi on todellakin jo osa ihmisten normaaleja seksikokemuksia.

Jos siis huomaat pitäväsi siitä, älä mieti, mitä muut ajattelevat.

Lähteet: HealthPopsugar

***

Fuck like a Finn -kampanjassa kehutaan suomalaisten"edistyneitä seksitaitoja" 8:00

Lue myös:

    Uusimmat