Seksikolumni: Seksiin liittyvä stereotypia naisista on täysin väärä – älä mene tähän lankaan

1:13
Mistä tietää, että nainen on saanut orgasmin seksin aikana?

Älä usko sokeasti stereotypiaan haleja ja suukkoja kaipaavasta – ja niillä pärjäävästä – naisesta.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin tutkimuksesta, jonka mukaan säännöllinen seksielämä tekee miesten elämästä nautinnollisempaa. No, mutta tietenkin! Onko tämä yllätys kenellekään? Seksin hyödyt mielelle ja keholle tiedetään kyllä.

Entä mikä tekee tämän tutkimuksen mukaan naisten elämästä nautinnollista? Rummunpäristystä... Orgasmit, suuseksi vai julkisilla paikoilla paneskelu? Ei, vaan suutelu, koskettelu ja tunnetason läheisyys. Aivan.

En väitä, etteikö nämä asiat ole nautinnollisia. Toki ovat. Mutta saako niiden avulla orgasmin? No, ei. Eivät ne ihan riitä. Ja säännölliset orgasmit ne ovat tie tyytyväisyyteen, ei mikään tunnetason läheisyys.

Mielestäni tällaiset tutkimustulokset pitäisikin suosiolla palauttaa 1950-luvulle ja tutkijoiden myöntää itselleen, että nyt meni metsään. Kenties toteuttaa tutkimus osallistaen siihen vähän nuorempaa naisväkeä? Ei maailma oikeasti tarvitse enää vahvistusta stereotypioille, joiden mukaan naiset elävät tyytyväisenä, jos joku pitää kädestä kiinni.

Totta kai naiset tarvitsevat suukkoja, läheisyyttä ja koskettelua, tarvitsevat varmasti miehetkin, mutta eivät ne yksinomaan ole avain onneen. Yhtä lailla naisten pitää, näin karkeasti sanottuna, nussia.

Säännöllinen ja aktiivinen seksielämä ei ole mikään miesten etuoikeus, vaan myös tärkeä osa onnellisen ja tyytyväisen naisen elämää. Älkää miehet vain uskoko sitä, että nainen pärjää pelkällä halauksella ja pyhällä hengellä.

Tutkimuksesta ei kuitenkaan selvinnyt varmasti, tekeekö aktiivinen seksielämä ihmisistä – anteeksi, siis miehistä vain – tyytyväisiä, vai harrastavatko tyytyväiset miehet vain yksinkertaisesti enemmän seksiä. Riippuu varmasti ihmisestä, mutta omalla kohdallani voin varmaksi sanoa sen, että kyse on ensimmäisestä vaihtoehdosta. Seksiä voin harrastaa olin sitten tyytyväinen tai tyytymätön – mutta orgasmin jälkimainingeissa ainakin hymyilen.

Yksi asia on kuitenkin täysin varma. Jos ei ”suukottelu, koskettelu ja tunnetason läheisyys” johda seksiin, olen elämääni hyvin tyytymätön nainen. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.