6 luonnollista keinoa: Näin pääset eroon yskänrokosta yhdessä päivässä!

Seuraavien vinkkien ansiosta et enää koskaan joudu kärsimään huulessa olevasta rakkulasta päivää kauempaa.

Ei ole olemassa mitään niin inhottavaa kuin herätä aamulla ja huomata huuliherpeksen ilmestyneen huuleen. Etenkin, jos edessä on tärkeä kokous tai treffit.

Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä huuliherpeksen voi taltuttaa nopeasti luonnollisin keinoin. 

1. Maito

Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta tavallinen maitopurkki voi olla pelastuksesi. Liota pumpulipuikkoa maidossa ja paina sillä huultasi muutaman minuutin ajan. Älä pese maitoa pois!

2. Lakritsi

Lakritsi tunnetaan ennen kaikkea makeisena, mutta sillä on myös lääkinnällisiä vaikutuksia. Lakritsi sisältää glykyrretiinihappoa, joka pysäyttää tehokkaasti viruksen kasvun ja auttaa kehoasi taistelemaan virusta vastaan. Sekoita lakritsijauhe ja vesi seokseksi, ja levitä sitä yskänrokon päälle.

3. Valkosipuli

Valkosipulia on käytetty jo pitkään torjumaan vilustumista, mutta harva tietää, että se on erinomainen lääke myös ulkoisesti käytettäväksi. Murskaa valkosipulin kynsi kevyesti ja paina kynnellä suoraan kipeää kohtaa. Valkosipulin antibioottiset ja parantavat vaikutukset tehoavat yskänrokkoon nopeasti.

4. Piparminttuöljy

Hyvän tuoksun lisäksi piparminttuöljyllä on myös parantavia vaikutuksia. Sivele öljyä yskänrakkoon kolmesti päivässä ja ennen kuin huomaatkaan, herpes on poissa. Avun lisäksi saat huulillesi myös hyvän tuoksun. 

5. Vaniljauute

Vaniljauutetta käytetään pääasiassa leipomisen, mutta harva tietää, että sillä on myös lääkinnällisiä vaikutuksia. Vaniljauutteen korkea alkoholipitoisuus estää salaman lailla viruksen leviämisen ja parantaa yskänrokon nopeasti. Parhaimpiin tuloksiin pääset lisäämällä vaniljauutetta huulellesi 4–5 kertaa päivässä. 

6. Jää

Vaikka kaapit ammottaisivatkin tyhjyyttään, lähes kaikkien meidän pakastimista löytyy jääpaloja. Vaikka jääpalat eivät sisälläkään parantavia ainesosia, ne laskevat tehokkaasti turvotusta ja lievittävät kipua. Se voi myös vähentää kiusausta kosketella huultasi, mikä puolestaan pahentaa oireita entisestään. 

Video: Kesäisin haavat kannattaa suojata mahdollisimman hyvin. Katso videolta, kuinka se onnistuu parhaiten! 

Lähde: Tiphero 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja