6 loistavaa vinkkiä: Näin puhdistat kylppärin helposti!

Yksi inhottavimmista kotitöistä on ehdottomasti kylpyhuoneen tai vessan siivous. Muutamalla niksillä sekin tosin sujuu kivuttomammin.

Kylpyhuone voi olla vaikeaa pitää siistinä: saippuajäämät, viemärin tukkivat irtohiukset ja kalkkitahrat eivät aina irtoa helposti. Kylpyhuone on lisäksi kovassa käytössä.

Tässä seitsemän kylppärin paikkaa, joiden siivous voisi käydä helpommin. Onneksi näihin löytyy hyviä vinkkejä.

1. Peili kiiltäväksi

Kylpyhuoneen peili on usein likainen roiskeista ja sormenjäljistä johtuen. Pikainen pyyhintäkään harvoin auttaa: peilipintaan jää herkästi rantuja. Ota siis avuksi oikein vahvaksi haudutettu tee. Kaada jäähtynyt tee suihkepulloon ja suihkuta peilille. Pyyhi peili tämän jälkeen puhtaaksi – toimii!

2. Suihkun lattia

Saippuajäämät ovat ällöttäviä. Niistä pääsee kuitenkin nopeasti eroon etikan ja tiskiaineen seoksella. Lopputulos on varmasti kirkas.

3. Sameat hanat

Kalkkitahrat pinttyvät tiukasti kromihanojen pintaan. Ne saa kuitenkin helposti kiiltävän kirkkaiksi sitruunalla. Halkaise sitruuna kahtia ja hankaa puolikkaalla likaisia pintoja. Lopputuloksena hanat kiiltävät ja lisäksi kylpyhuone tuoksuu raikkaalle.

4. Hammasharjamuki

Kaikkein helpoin tapa on pestä hammasmukit astianpesukoneessa. Muista tehdä tämä usein – ei vasta silloin, kun tahrat ovat jo pinttyneet mukin pintaan.

5. Vessanpönttö

Etikka puree tehokkaasti vessanpöntön pintoihin. Etikka tappaa bakteereja ja muita pöpöjä. Anna etikan vaikuttaa hetken ennen huuhtelua.

6. Vessaharja

Oletko ikinä pessyt vessaharjaa? Luonnollisesti myös se kerää itseensä ällöttävän määrän bakteereja. Hyvä niksi on kaataa vessaharjan aluseen loraus yleispuhdistusainetta, jolloin vessaharja pysyy aina puhtaana.

Lähde: Tiphero

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja