500 euron kuukausimaksulla saat "kaiken" – Göteborgissa suunniteltu hybridimaasturi pian hankittavissa

Tässä tulee Ruotsissa suunniteltu Lynk&Co 01 1:39
Tässä tulee Ruotsissa suunniteltu Lynk & Co 01.

Ruotsissa suunniteltu Lynk & Co 01 saapuu Eurooppaan vielä tämän vuoden aikana.

Volvon sekä emoyhtiö Geelyn yhteisesti omistama Lynk & Co on saapumassa Eurooppaan. Kiinassa Lynk & Co on myynyt autoja jo vuodesta 2017, mutta muualla niitä ei ole vielä nähty.

Ensimmäisenä Eurooppaan saadaan 01-malli, joka perustuu vahvasti kiinalaiseen varianttiin. Täkäläinen "nollaykkönen" on kuitenkin säädetty eurooppalaiseen makuun ja sen ilmettä on päivitetty sisältä ja ulkoa. Pelkällä polttomoottorilla varustettuja yksilöitä ei Eurooppaan tule, vaan auto on joko kevythybridi tai ladattava hybridi, joista jälkimmäisen sähköinen toimintamatka yhdellä latauksella on noin 70 kilometriä.

Kuten Volvon tytärbrändi Polestarkin, myös Lynk & Co pyrkii uudistamaan tapaa, jolla hankimme autoja. Vaikka 01 onkin tulossa ostettavaksi myös ihan rahalla, hehkuttaa yhtiö sen 500 euroa kuukaudessa maksavaa kuukausijäsenyyttä.

500 euron kuukausihinta pitää yhtiön mukaan sisällään auton lisäksi kaiken muunkin bensaa ja sähköä lukuunottamatta. Esimerkiksi vakuutuksista tai huolloista ei tarvitse huolehtia. Kuukausihintaa saa ruuvattua alemmas, mikäli autoaan suostuu lainaamaan myös muille. Sopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi, joten "jäsenyyttä" voi lähteä kokeilemaan varsin matalalla kynnyksellä.

Kovinkaan paljon lisävarustevaihtoehtoja ei ole tarjolla, vaan kaikki kuuluu pakettiin. Kun asiakas on valinnut, haluaako hän kevythybridin vai ladattavan mallin, jää hänen tehtäväkseen päättää auton ulkoväri. Vaihtoehtoja ei tosin ole kuin musta ja sininen.

– Mielestämme erilaiset varustetasot ja -paketit edustavat vanhaa maailmaa ja ovat turhan monimutkaisia, Lynk & Co kertoo tiedotteessaan.

Vaihtoehtojen vähyys toki auttaa myös valmistajaa virtaviivaistamaan tuotantoa ja laskemaan kustannuksia.

Lynk & Co suunnittelee autonsa Ruotsin Göteborgissa, mutta ne valmistetaan Kiinassa. Yhtiön toiminnan keskipisteessä on ekologisuus ja autojen yhteiskäyttö. Nuoret aikuiset ovat sen ydinkohderyhmää.

Lähde: Lynk & Co

Lue myös:

    Uusimmat