5 tapaa, jotka saavat rintasi roikkumaan

0:17

Vaikka rinnoistaan pitäisi olla ylpeä, olivat ne millaiset tahansa, ovat peilistä näkyvät roikkuvat rinnat monelle naiselle kauhistus.

Katso video suomalaisäidin #vapautarinnat-kampanjasta yllä olevalta videolta ja lue koko juttu tästä!

Luonnollisia syitä rintojen roikkumiselle ovat geenit sekä ikääntyminen. Ikääntyessä iho menettää elastisuuttaan ja muuttuu ohuemmaksi. Tämän vuoksi painovoiman on helpompi vetää rintoja maata kohti.

Omilla elämäntavoillaan rintojen roikkumista saattaa lisäksi edistää entisestään.

1. Pikadieetit

Nopea painonpudotus tai painonnousu heikentävät rintakudosta, mikä voi helposti aiheuttaa rintojen roikkumista.

2. Juokseminen

Liikunta voi tehdä rinnoille sekä mannaa että hallaa. Esimerkiksi punnertaminen auttaa pitämään rintoja roikkumasta, mutta esimerkiksi juoksun kaltainen liikunta voi edistää tukea ja lujuutta kudoksilla antavien kollageeniproteiinien tuhoutumista rinnoista. Syypää jälkimmäiseen on juoksemisessa rinnoille tapahtuva ylös-alas-liike.

Juoksuharrastusta ei ole syytä täysin jättää rintojen roikkumisen pelossa, sillä juoksulla on monia terveysvaikutuksia. Juoksemisen rinnalle olisi kuitenkin syytä ottaa esimerkiksi lihaskuntoharjoittelua tai uintia, jotka eivät rasita rintoja samalla tavalla. Aina urheillessa on myös syytä pitää tukevia, oikeankokoisia rintaliivejä.

Artikkeli jatkuu videon alla.

0:36

3. Vääränkokoiset rintaliivit

Rintaliivien tulisi estää rintojen hölskyminen. Mitä enemmän rinnat päivät aikana pomppivat, sitä enemmän rintojen iho ja kollageeniproteiinit rasittuvat, ja sitä nopeammin rinnat alkavat roikkumaan.

Vääränlaisten rintaliivien käyttämättä jättämisen lisäksi välillä saattaa olla hyvä antaa rinnoille kokonaan liivitön päivä: 

Ranskalaisen tutkimuksen mukaan nuorien, alle 35-vuotiaiden naisten rintakudos saattaa vahvistua, mikäli rintaliivejä ei käytetä alati. Tämä saattaa johtua siitä, että rintoja tukevat lihakset vahvistuvat, kun ne saavat treeniä rintoja omin voimin kannatellessaan.

4. Aurinkorasvan käyttämättä jättäminen

Aurinkorasvan käyttö on järkevää myös rintojen kannalta. Suojaamaton auringon alla oleilu voi aiheuttaa ennenaikaisia ryppyjä ja vahingoittaa rintojen ihoa sekä kollageeniproteiineja. Jälleen yksi hyvä syy käyttää aurinkorasvaa.

5. Tupakointi

Tupakointi vaikuttaa haitallisesti terveyteen, mutta myös rintojen terhakkuuteen. Tupakointi heikentää ja ikäännyttää ihoa, sillä se heikentää ihon pintaverenkiertoa ja sitä kautta aineenvaihduntaa. Ihon ikääntyessä myös rinnat ikääntyvät – ja alkavat herkästi roikkua.

Tupakointi myös heikentää rinnan ligamenttia, runsaskollageenista sidekudosta, joka kannattelee rintoja.

Lähde: Glamour, Women's Health, CBS News​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja