Motivaatio kateissa? Nämä terveysvaikutukset lisäävät juoksuintoasi!

Välillä kannattaa salitreenin lisäksi käydä myös pitkällä juoksulenkillä.

Juoksemisesta saa paljon hyödyllisiä terveysvaikutuksia.

Vähentää sydänsairauksien riskiä

Journal of the American College of Cardiology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan juokseminen hillitsee sydänsairauden riskiä jopa 45 prosenttia. Juokseminen nimittäin parantaa muun muassa verenpainetta, lisää hyvää kolesterolia sekä parantaa verensokeritasoja.

Kuluttaa runsaasti kaloreita

Jos haluaa polttaa paljon kaloreita, niin kannattaa valita esimerkiksi kuntopyörän ja soutulaitteen sijaan juoksumatto. Erään yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan nimittäin juoksumatolla sai karistettua enemmän kaloreita kuin edellä mainituissa vaihtoehdoissa.

Vahvistaa niveliä

Juokseminen tekee hyvää nivelille, jos juoksee oikein ja ei aloita esimerkiksi juoksemista alussa aivan liian vauhdikkaasti. Juokseminen vahvistaa lihaksia nivelten ympäriltä ja tehostaa myös verenkiertoa. Jos nivelesi ovat kuitenkin todella huonossa kunnossa, niin kannattaa suosia hieman herkempiä treenejä ja pikkuhiljaa kehittää lihasmassaa ja voimaa.

Lievittää stressiä

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan tunnin juoksulenkki on kolme kertaa parempi keino päästä eroon stressistä kuin esimerkiksi pelkkä lepo.

Silmät pysyvät kunnossa

Juokseminen hillitsee muun muassa ylipainoa, korkeaa verenpainetta sekä riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Edelle mainitut vaivat taas heikentävät näköä, joten tällä tavalla juokseminen pitää myös katseen kirkkaana.

Jaksat panostaa pitkiin projekteihin

Pitkäkestoisia urheilusuorituksia harrastavat henkilöt jaksavat keskittyä paremmin haastaviin projekteihin, kertoo yhdysvaltalainen tutkimus.

Vahvistaa luita

Juokseminen ja hyppiminen vahvistavat luustoa paljon.

Hillitsee syöpäriskiä

Journal of Nutrition -lehdessä käytiin läpi lukuisia tutkimuksia ja niistä huomattiin, että säännöllinen liikunta alentaa tiettyjen syöpien riskiä.

Ylös, ulos ja lenkille

Nykyään ihmiset viettävät päiviään hyvin pitkälti sisätiloissa. Juoksulenkki kannattaakin sijoittaa ulkosalle aina kuin mahdollista, sillä silloin saa luonnollisesti enemmän D-vitamiinia.

Lisää itsevarmuutta

Juoksitko tänään paljon nopeammin kuin edellisellä kerralla? Tällaisesta itsensä ylittämisestä tulee todella hyvä mieli ja se lisää myös itsevarmuutta. Tietenkin myös vyötäröltä karisseet kilot lisäävät itsevarmuutta.

Pidentää ikää

Juoksemisesta seuraa lukuisia terveysvaikutuksia. Ei siis ihme, että elinikä pidentyy kuin jaksaa juosta. Eräässä pitkäkestoisessa yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa huomattiin, että 21 vuoden jälkeen juoksua harrastavista tutkimuskohteista 85 prosenttia oli elossa, kun taas ei-juoksevista tutkimuskohteista vain 66 prosenttia oli edelleen elossa.

Lue myös:

    Uusimmat