5 asiaa, jotka eivät välttämättä miellytä kumppaniasi sängyssä – voivat pilata tunnelman!

2:27

Seksi on iloinen asia, mutta tietyt asiat sängyssä voivat saada kenet tahansa kavahtamaan kauhistuksesta.

Yllä olevalla videolla erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen pohtii seksin ongelmia.

Seksin tuoksinassa syntyy monenlaisia ääniä ja hajuja, ja kaikkia ne eivät miellytä. Erään Archives of Sexual Behavior -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan kiihottuneet naiset eivät kuitenkaan kokeneet kuvotusta asioista, jotka normaalisti inhottaisivat. Sen sijaan miesten kuvotuksen taso tietyistä asioista pysyi täsmälleen samana jopa kiihkeän seksin aikana.

Tutkijoiden mukaan tilanne ei kuitenkaan ole paha, sillä miehillä on kuitenkin hyvä sietokyky mitä inhottaviin seksin aikana ilmaantuviin asioihin tulee. Mutta mitkä asiat miehiä sitten inhottavat? Shape-sivusto listasi muutaman seikan, joista moni tosin koskee taatusti kumpaakin sukupuolta.

1. Seksi treenin jälkeen

Evolution and Human Behavior -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan miesten seksuaaliseen kiinnostukseen vaikuttaa naisen äänen, ihon tunnun ja elämän tavoitteiden sijaan enemmän ikävä kehon haju. Mutta miksi haju on niin merkittävä tekijä?

Shape-sivuston haastatteleman parisuhdevalmentaja DeAnna Lorrainen mukaan ikävä tuoksahdus voi vihjata siihen suuntaan, ette nainen pidä itsestään huolta. Ja tuskin naistakaan miellyttää hien hajuisena sänkyyn kömpivä mies. Sen sijaan siis, että kömpisitte sänkyyn suoraan salilta ja siirtyisitte hikijumpasta toiseen, kokeilkaa mennä suihkuun yhdessä.

2. Pahanhajuinen hengitys

Eräässä Appetite-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa molemmat sukupuolet totesivat valkosipulin tuoksun olevan ehdoton ei treffeillä. Jos nyt kuitenkin olette yhdessä natustelleet valkosipulileipää, kumppanisi varmasti kestää tilanteen.

Satunnaista valkosipulihenkäystä pahemmaksi ongelmaksi ikävän tuoksuinen hengitys muodostuu silloin, kun se on krooninen – olipa hengitys miehen tai naisen.

Jatkuva pahanhajuinen hengitys voi nimittäin jopa luoda muuria läheisyyden väliin. Jos henkesi tuoksuu jatkuvasti todella pahalta, saattaa rakasteluhetkenne todella kärsiä kovia kolauksia, varoittelee Lorraine.

3. Itsevarmuuden puute

Alatko ujostella riisuttuasi? Työnnätkö hänet pois, kun hän yrittää antaa sinulle suuseksiä? Oletko täysin hiljaa seksin aikana? Lorrainen mukaan nämä asiat ovat merkkejä seksuaalisesta epävarmuudesta, ja ne voivat laskea erityisesti miehen intoa harrastaa seksiä kumppaninsa kanssa. 

Mutta miksi itsevarmuus sängyssä on niin merkittävä asia?

– Itsevarmuus viittaa siihen, että tunnet itsesi hyvin ja tiedät, mistä pidät, selittää seksuaalisuuteen erikoistunut professori Justin Sitron Widenerin yliopistosta.

– Ohjien antaminen hänelle voi olla hauskaa, mutta sinun täytyy osoittaa hänelle, että olet yhtä innostunut, Lorraine lisää.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että itsevarmuuteen vaikuttaa moni asia. Shape-lehden listauksen Huffington Post -sivustolla tyrmännyt kolumnisti Jenny Block huomauttaakin kirjoituksessaan, että vika voi olla myös kumppanissa, jos nainen ei tunne oloaan itsevarmaksi.

– Meille pitää kertoa, että näytämme hyvältä, tuoksumme hyvältä ja kuulostamme hyvältä, Block toteaa.

– Jos hän ei ole itsevarma, se voi johtua siitä, että sinä teet hänet epävarmaksi.

4. Et varoita kuukautisistasi

Naisten hygieniatuotteita valmistavan Softcup-yrityksen kyselyn mukaan 60 prosenttia naisista kokee seksin kuukautisten aikana kiusalliseksi. Jäljelle jää kuitenkin suuri osa naisia, jotka nauttivat menkkaseksistä. Jos kuulut heihin, varmistathan vain, että mies on kanssasi samoilla linjoilla, jotta vältytte kiusallisilta yllätyksiltä.

– Useimmat kypsät miehet ovat ymmärtäväisiä, Lorraine kuitenkin vakuuttaa.

Kohtelias ilmoitus asiasta on silti paikallaan.

5. Puhut liian rivoja

Tuhmat puheet ovat monelle tuttua kauraa petipuuhien aikana. Seksileluja valmistavan Adam & Eve -yrityksen kyselyn mukaan 80 prosenttia ihmisistä myöntää juttelevansa härskejä. 12 prosenttia myönsi tuhmien jutustelun olevan osa seksiä aina. Miehille suunnatun Men's Healthin teettämään kyselyyn vastanneista naisista puolestaan suurin osa myönsi tuhmien puheiden olevan fantasialistansa kärjessä.

Vaikka tuhmien puhuminen olisi mielestäsi kuuminta ikinä, Shape-sivustolla muistutetaan, että aina on olemassa pieni riski siihen, ettei kumppanisi välttämättä ole samoilla linjoilla.

Jos vedät tuhmat puheet heti överiksi ilman mitään varoitusta, ja kumppanisi sattuukin olemaan hillitympää sorttia, saattaa hän kavahtaa irstaasta puheenvuorostasi. Kannattaakin jutella siitä, mikä kumpaakin sängyssä kiihottaa, ennen kuin yrität piristää leikkejä vähän liikaa.


***

1:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja