Törkeät tavat, jotka pilaavat tunnelman sängyssä: "Viestittää kumppanille vahvasti, että haluat sen olevan ohi"

Mikä on suurin virhe sängyssä? 2:38
Mikä on pahin virhe sängyssä? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Tietyt asiat voivat pilata tunnelman makuuhuoneessa. 

Moni asia voi pilata makuuhuoneen kiihkeän tunnelman. Brittiläinen seksiasiantuntija Tracey Cox nimeää Daily Mailin artikkelissaan useita tunnelmantappajia. Listan kärkeen Cox nostaa itsekkyyden sänkypuuhissa.

Oletko törmännyt tällaiseen käytökseen?

Itsekkyys

Itsekäs rakastaja ei vakuuta sängyssä käytöksellään.

– Rakastaja, joka tekee kaikkensa saadakseen kaiken tarvitsemansa orgasmiin, mutta ei yritä lainkaan varmistaa, että sinäkin saat, on listan kärjessä naisten tunnelmantappajissa, Cox toteaa.

Mistä itsekkään rakastajan sitten tunnistaa?

– Olettaako hän saavansa seksiä aina, kun hänestä siltä tuntuu? Ärsyyntyykö hän, jos pyydät lisää esileikkiä? Antaako hän suuseksiä sinulle harvoin tai ei ollenkaan, mutta olettaa sinun antavan sitä hänelle?

Jos vastasit edeltäviin kysymyksiin kyllä, petikumppanisi todella on itsekkäästä päästä.

Cox huomauttaa, että yhtä ärsyttäviä ovat toisen ääripään rakastajat, jotka piinaavat muutaman minuutin välein ”Saitko jo orgasmin?” -kysymyksellään.

Hiki ja ilmavaivat

Cox huomauttaa, että kaikkien mieleen ei ole suihkunraikas kumppani, sillä moni nauttii kehon luonnollisista tuoksuista. Kainalot on kuitenkin syytä pestä ja hampaat harjata, sillä kukaan tuskin haluaa haistella pahanhajuista seksikumppania. Myös suuseksin antaminen kumppanille, joka ei ole pessyt intiimialueitaan, on taatusti epämiellyttävä kokemus.

Toisinaan ilmavaivat saattavat yllättää kenet tahansa, mutta Cox huomauttaa, että tahallinen piereskely ei ole koskaan hauskaa.

Yhdyntään kiirehtiminen


Esileikkiä ei kannata unohtaa. Kuvituskuva.

Esileikki on etenkin naisille oleellinen osa seksiä, Cox muistuttaa. Vasta kiihottuessa veri virtaa intiimialueille aiheuttaen emättimen laajenemisen sekä limakalvojen kostumisen. Näin yhdyntä tuntuu mukavalta.

Jos seksikumppani kiirehtii yhdyntään liian nopeasti, nainen tuskin saa orgasmia ja voi nautinnon sijaan kokea jopa kipua.

Cox muistuttaa, etteivät naiset ole ainoita esileikistä hyötyviä. Mitä pidempi esileikkituokio, sitä intensiivisempiä orgasmit ovat kaikille – sukupuoleen ja seksuaalisuuteen katsomatta.

Määrätty aika

Vaikka pikaseksi silloin tällöin voi olla kiihottavaa, kellon tuijottaminen seksin aikana voi tehdä seksiin keskittymisen mahdottomaksi.

– Sitä paitsi kymmenen minuutin seksin ehdottaminen ennen kuin lapset tulevat kotiin tai päivällinen on valmis, viestittää kumppanille vahvasti, että haluat sen olevan ohi niin nopeasti kuin mahdollista, Cox toteaa.

Cox viittaa myös Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen, jonka mukaan heteronaiselta kestää reilut 13 minuuttia saada orgasmi seksin aikana. Tutkimuksessa 645 naista seurattiin kahdeksan viikon ajan ja heitä pyydettiin mittaamaan sekuntikellon avulla kiihottumisesta orgasmiin saakka.

Jos kumppania painostaa saamaan orgasmin tietyssä ajassa, on Coxin mukaan lähes varmaa, ettei hekuman huipulle kiivetä.

Toki kiireisessä perhearjessa nopeat seksiaktit voivat olla ainoa mahdollisuus hellyyden hetkiin. Esimerkiksi lapsiperheen äiti Jessica on puhunut pienten seksihetkien puolesta. Hyvä on myös muistaa, ettei orgasmi ole ehdoton edellytys nautinnolliseen seksiin. Seksi voi olla hyvää ilman orgasmiakin, joten orgasmista ei kannata ottaa liian suuria paineita.

Asentojen jatkuva vaihtelu

Jos seksikumppani haluaa jatkuvasti vaihdella asentoa, haluaa hän Coxin mukaan luultavasti vain esitellä taitojaan. Tämä on turhaa ja luultavasti äärimmäisen ärsyttävää toiselle osapuolelle.

Cox huomauttaa, että joistain asennoista voi vaivatta vaihtaa toiseen, mutta turhat asennonvaihdot vain tuhoavat tunnelman ja tekevät halun kasvamisen ja kiihottumisen mahdottomaksi.

– Yksi tai kaksi vaihtoa, hyvä on. Jos mietit kolmatta, kysy itseltäsi, miksi, Cox toteaa.

Edellä mainittujen lisäksi Cox nimeää myös puhelimen vilkuilun sekä lemmikit makuuhuoneessa tehokkaiksi tunnelmantappajiksi.

Juttu on uusinta elokuulta 2021.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat