5 virhettä, jotka pilaavat hyvän seksin – ethän sorru näihin?

Tietyt asiat voivat seksin aikana estää parhaimman mahdollisen kokemuksen syntymisen. Ethän sorru näihin virheisiin sängyssä?

Hyvä seksi koostuu monesta eri osatekijästä, eikä vähiten parin välisestä kemiasta. Tietyt asiat sängyssä voivat kuitenkin tulla kuumimman mahdollisen kokemuksen tielle.

Seuraaviin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli mielii tehdä seksikokemuksesta ikimuistoisen – sillä hyvällä tavalla.

1. Älä sulje suutasi

Muistathan osoittaa nautintosi pitämällä hieman ääntä? Näin kumppanisikin tietää, että nautit hänen kosketuksestaan.

Sängyssä kannattaa avata suunsa tosin muistakin syistä kuin voihkiakseen nautintoaan ääneen. Jos itse tiedät kokevasi seksin aikana joitain epävarmuuden tunteita, voisi kuvitella, että niitä saattaa tuntea seksikumppanisikin. 

– Miehet valittavat, etteivät heidän kumppaninsa avaa suutaan, ja että he ovat epävarmoja siitä, tuottavatko he nautintoa, seksiasiantuntija Laura Berman on kertonut Shape-sivustolle.

Myös nainen on taatusti mielissään, jos kumppani osoittaa jotenkin nauttivansa. Mikä tahansa nautintoa kuvaava äännähdys tai murahdus on aina painostavaa hiljaisuutta parempi. Niinpä kumppani saattaisikin ilahtua, jos kerrot hänelle, kun jokin hänen tekemänsä asia tuntuu erityisen hyvältä tai kuiskaat, kuinka paljon haluat häntä.

Toisinaan kumppani voi pitää hiljaisuutta myös nautinnon merkkinä, vaikka näin ei olisikaan, joten jos teet selväksi, mistä asioista pidät, saat myös itse vaivanpalkaksi parempaa seksiä. Älä kuitenkaan takerru virheisiin, vaan keskity kehumaan silloin, kun hän tekee jotain oikein.

2. Älä sammuta valoja

Erityisesti miehet ovat visuaalisia olentoja. Siinä missä naiset usein haluaisivat sammuttaa valot ja näyttää viehkeiltä hämärässä, miehet mieluusti näkisivät seksikumppanistaan jokaisen sentin. Seksiterapeutti Ian Kernerin mukaan miehet eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka hyötyisivät valoisassa makuuhuoneessa puuhastelusta.

– On myytti, että vain miehet olisivat visuaalispainotteisia seksin aikana, hän on todennut Women's Health -sivustolla.

Jos valojen päälle räpsäyttäminen tuntuu silti liian haastavalta, tee se vasta esileikin jälkeen. Kernerin mukaan kiihottuessa estot laskevat, jolloin kynnys laittaa valot päälle on matalampi.

3. Älä unohda, missä olet

Toisinaan ajatukset lähtevät harhailemaan, vaikka seksin aikana olisi nimenomaan tärkeää pystyä keskittymään. Kauppalistan miettiminen, huomisen kokouksen murehtiminen tai katon halkeamien laskeminen intiimin hetken aikana ei jää huomaamatta kumppaniltasi. 

Kannattaa muistaa, että myös oma nautinto jää toissijaiseksi, jos ei pysty keskittymään tuntemuksiin vartalossaan. Becoming Cliterate: Why Orgasm Equality Matter – And How to Get It -seksikirjan kirjoittanut Laurie Mintz paljastaa Shape-sivustolla oman vinkkinsä siihen, miten vaeltelevan mielen saa palautettua takaisin seksikumppanin luokse.

– Jos mielesi ei ole hetkessä kiinni, kutsu huomiosi yksinkertaisesti takaisin keskittymällä hengitykseesi ja kumppanisi kosketukseen

4. Älä peittele itseäsi

Jos olet jo siinä pisteessä, että olet harrastamassa seksiä, et voita mitään ujostelulla. Strategisten paikkojen peittely vain turhauttaa teitä kumpaakin. Täytyyhän kumppanisikin nähdä, mitä hän tekee!

Peittelyn turhuutta puoltaa esimerkiksi Bettina Arndtin Mitä miehet haluavat sängyssä -kirja, jossa eri-ikäiset miehet pitivät päiväkirjaa ja kertoivat avoimesti tunteistaan seksiin liittyen. Kirjassa kerrotaan muun muassa miesten haluavan nähdä kumppaninsa alastoman vartalon "virheineen" kaikkineen.

Miehet haluaisivat kumppaninsa riisuutuvan estottomasti ja nukkuvan esimerkiksi yönsä alasti. Naisilla huono itsetunto voi kuitenkin usein olla tälle esteenä. Sama voi toki koskea myös miehiä. Kirjan mukaan myös miehet nimittäin miettivät usein sitä, miltä heidän vartalonsa näyttää. Osa miehistä murehtii esimerkiksi vartalonsa lihasten puutetta.

5. Älä kiirehdi

Pikaiset seksisessiot ovat asia erikseen, mutta jos aikaa riittää, ei ole mitään syytä kiiruhtaa kohti kliimaksia. Kiirehdit jo läpi työpäivän ja arkirutiinien, mutta sängyssä kannattaa hengähtää ja nauttia tilanteesta.

Psykologi Belisa Vranich muistuttaa Men's Fitness -sivustolla, että etenkin miehet pitävät seksin aikana liikaa kiirettä. Vranichin nyrkkisääntö kuuluukin niin, että miehen tulisi tuplata se aika, jonka luulee naisen tarvitsevan seksiin.

– Jos nainen on valmis aikaisemmin, huomaat sen kyllä, hän toteaa.

Hitaamman seksin puolesta puhuu muun muassa se, että miehet tarvitsevat enemmän aikaa seksistä palautumiseen kuin naiset. Uutta kierrosta ei siis ole ihan heti luvassa, jos seksi on ohi hetkessä.

Lisäksi orgasmi on luultavasti voimakkaampi, kun olet ottanut homman hitaasti haltuusi ja ollut monta kertaa orgasmin partaalla ennen lopullista kliimaksia.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja