Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

5.7. Parsapiirakkaa ja raparperi-sitruunakiisseli

Julkaistu 05.07.2007 00:00

Parsapiirakka

4 annosta

  • 1 pkt valmista piirakkataikinaa
  • 1 nippu vihreää parsaa keitettynä
  • 1 pieni purjosipuli
  • 1 pkt fetajuustoa
  • 2-3 tomaattia
  • 1-2 tl timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Munamaito:
  • 3 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa

Painele piirakkataikina piirakkavuokaan, peitä se leivinpaperilla ja kaada paperin päälle esim. riisiä tai kuivia herneitä. Esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuullota pannulla purjosipuli ja mausta se suolalla sekä timjamilla ja kaada jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Paloittele keitetty parsa sekä fetajuusto ja lisää ne purjon päälle. Viipaloi lopuksi tomaatit ja asettele ne kauniisti pinnalle. Sekoita munamaito ja kaada se piiraan päälle. Kypsennä vielä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Raparperi-sitruunakiisseli

  • 5 reilua raparperin vartta
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 l vettä
  • 2-3 rkl perunajuhoja
  • Paloittele raparperit. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä niin, että liemi saa makua ja raparperit pehmenevät. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ne varovasti sekoittaen kattilaan. Anna pinnan pulpahtaa ja nosta kattila liedeltä. Älä sekoita! Jäähdytä kiisseli ja tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

    Lisää aiheesta:

    Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasiKuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavatLidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamattaKielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteestaOnko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksiMatkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiö
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 14:13
      Musiikki

      Voiko lauluhäpeästä päästä eroon? Toimittaja testasi

    • 11:54
      Joulu

      Kuusitrenditkin muuttuvat: "Disney-pullukka" on historiaa – tällaisen kuusen suomalaiset nyt haluavat

    • 09:38
      Kahvi

      Lidlin kahvista paljastui epäselvyyksiä – Finnwatch jyrähtää: Jätä ostamatta

    • 09:01
      Ruoka

      Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

    • 06:46
      Ruoka

      Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi