Parsapiirakka
4 annosta
- 1 pkt valmista piirakkataikinaa
- 1 nippu vihreää parsaa keitettynä
- 1 pieni purjosipuli
- 1 pkt fetajuustoa
- 2-3 tomaattia
- 1-2 tl timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- Munamaito:
- 3 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
Painele piirakkataikina piirakkavuokaan, peitä se leivinpaperilla ja kaada paperin päälle esim. riisiä tai kuivia herneitä. Esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuullota pannulla purjosipuli ja mausta se suolalla sekä timjamilla ja kaada jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Paloittele keitetty parsa sekä fetajuusto ja lisää ne purjon päälle. Viipaloi lopuksi tomaatit ja asettele ne kauniisti pinnalle. Sekoita munamaito ja kaada se piiraan päälle. Kypsennä vielä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Raparperi-sitruunakiisseli
- 5 reilua raparperin vartta
- 3 dl sokeria