49-vuotias kehonrakennussuuruus teki kylmän tunnustuksen "Bull" Mentulan ex-valmentajalle: "Ei ole syytä valehdella"

Kehonrakentajalegenda Jay Cutler, 49, jatkaa aktiivista treenaamista kilpauransa jälkeenkin ja on yhä huomattavan lihaksikkaassa kunnossa. Kuosiaan nelinkertainen Mr. Olympia ei ole kuitenkaan tehnyt luomukeinoin.

Yhdysvaltalainen Cutler haluaa säilyttää rautaisen fysiikan varttuneemmallakin iällä, ja aktiivisesti salilla treenaava konkari on noudattanut "fit for 50" -ohjelmaansa.

Cutler keskusteli aiheesta Cutler Castissa serbialaisen lajilegendan ja valmentajan Milos Sarcevin kanssa ja tunnusti avoimesti, että käytössä on anaboliseksi steroidiksi luokiteltavaa ulkoista testosteronia. Sitä Cutler sanoo käyttävänsä 200 milligrammaa viikossa korvaushoitona eli oman testosteronituotantonsa hiivuttua.

– Minulla ei ole syytä valehdella, Cutler sanoi.

– Protokollani ei ole muuttunut.

Cutler ja Sarcev ovat aiemminkin keskustelleet dopingin käytöstä Cutler Castissa. Cutler on muun muassa kertonut käyttäneensä uransa aikana ulkoista testosteronia ajoittain 1 000 milligrammaakin viikossa.

Ulkoisen testosteronin käytöllä on haittavaikutuksensa. Sitä käyttämällä oma testosteronin tuotanto voi hiipua ja Cutlerin tavoin pahimmillaan lakata täysin, ja siitä voi seurata lapsettomuutta.

Treenimuutos

Cutler kertoi tuoreessa podcastissa päättäneensä myös lopettaa kardio- eli kestävyysharjoittelun tyhjällä vatsalla, minkä myötä hänen kroppansa "näyttää erilaiselta".

– Jos sinulla ei ole riittävästi (puhtia) lihaksissasi, mikä järki on tehdä kardiota tyhjällä vatsalla?

Cutler voitti urallaan kehonrakennuksen arvostetuimman kilpailun Mr. Olympian 2006, 2007, 2009 ja 2010, ja sijoittui kuusi kertaa toiseksi.

Cutlerin kanssa keskustellut Sarcev on valmentanut urallaan myös tunnettua suomalaista kehonrakentajaa Jari "Bull" Mentulaa. Mentulan vuonna 2019 syntynyt poika sai nimekseen Robin Milos Mentula.

4:52
Jari "Bull" Mentula haastattelussa syksyllä 2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja