Mainos

45 minuuttia: Salaiset paperit paljastavat hengenvaaralliset taksit

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmalle toimitettiin aineisto yhden kuljettajan ajamista tunneista kolmen vuoden aikana. Asiantuntijat järkyttyivät taksinkuljettajan työtuntien valtavasta määrästä.

Suomen liikennelääketieteen puheenjohtaja Markku Partisen mukaan kasautuva univaje vaikuttaa tarkkaavaisuuteen. Suurin osa väsymykseen liittyvistä onnettomuuksista tapahtuu, kun ollaan melkein perillä.

Viimeksi viime viikolla taksi ajoi iltapäivällä keskellä Helsinkiä pyöräilijän ylitse ja törmäsi vielä sen jälkeen raitiovaunupysäkkiin.

Autossa lähes asutaan

Taksiluvan haltijat eli autoilijat eivät vielä ole sisäistäneet, että työantajalla on velvoitteita noudattaa työaikalakia ajattaessaan kuljettajia.

Helsingin Taksiautoilijoiden puheenjohtaja Harri Savunen ihmettelee, miten näin voi tapahtua Suomessa. Toisaalta hän toteaa, että isännän ja rengin suhde on vielä kaverisuhdetasolla: Mulla on taksi ja sulla on kortti!

Autoilijat itse voivat ajaa niin paljon kuin jaksavat, mutta tieliikennelaki kieltää ajamisen väsyneenä.

– Olen itsekin nukahtanut rattiin, kun olen ollut väsynyt. Se uni tulee vaan niin helposti silmään. Sen takia minä teen kuskeille 8-9 tunnin työvuorot ja siinä välissä on kaksi pakollista kahvitaukoa sekä ruokatunti, paljastaa Savunen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.