4-vuotias tyttö hämmästytti kaikki – otti ensiaskeleensa lääkäreiden ennusteesta huolimatta: "Minä kävelen!"

4-vuotias tyttö otti ensiaskeleensa 0:52

4-vuotias Maya ei aiemmin kyennyt kävelemään CP-vamman aiheuttamien rajoitteiden vuoksi. Leikkaushoito kuitenkin auttoi häntä saavuttamaan unelmansa.

4-vuotiaalla Maya Tisdalella on CP-vamma, joka on estänyt häntä kävelemästä. Leikkaushoidon jälkeen Maya kuitenkin onnistui kävelemään itse.

Cp-vamma, englanniksi cerebral palsy, tarkoittaa sikiön tai pienen lapsen aivoille tapahtunutta pysyvää vaurioita. Se voi vaihdella pienestä toimintahäiriöstä vaikeaan monivammaisuuteen. Vamma vaikeuttaa esimerkiksi liikkeiden hallintaa.

– Minä kävelen! lapsi tuuletti saavutuksensa jälkeen.

Koskettava tilanne tallentui videolle – näet sen ylhäältä!

Maya syntyi 26-viikkoisena

Maya syntyi 26-viikkoisena keskosena ja sai CP-diagnoosin ennen kuin täytti kaksi vuotta. Oireyhtymän vuoksi lihakset hänen jaloissaan ovat kireät ja kramppaavat. Hän ei voinut kävellä tai seisoa.

Maya on kuitenkin aina ollut hyvin omatoiminen ja aktiivinen, vaikka hän on vammansa vuoksi käynyt rankassa fysioterapiassa jo kauan.

– Yritämme aina auttaa häntä ja hän sanoo "ei, minä voin tehdä sen". Hän ei tarvitse tai halua apua asioiden tekemiseen. Hän yrittää tehdä ne itse, Mayan äiti Ann Tisdale kuvasi ABC News -sivustolle.

Käveli jo seitsemän viikkoa leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen lääkärit totesivat, että käveleminen voisi olla mahdollista "jonain päivänä" pitkän fysioterapian jälkeen. Maya oli kuitenkin eri mieltä ja otti ensiaskeleensa jo seitsemän viikkoa leikkauksen jälkeen. Perhe oli olettanut, että kävelemiseen menisi ainakin puoli vuotta.

– Se, että saimme nuo ensiaskelet ja tiedämme, että se on mahdollista, on niin upeaa hänelle ja perheellemme, äiti sanoo.

Maya jatkaa edelleen fysioterapiaa ja kävelemisen harjoittelua.

Lähde: CNN, Abcnews.go.com, CP-liitto

Lue myös:

    Uusimmat