38-vuotias mies harrasti seksiä 15-vuotiaan tytön kanssa – hovioikeus löysi perusteen korottaa tuomiota ehdollisesta ehdottomaksi

Helsingin hovioikeus korotti törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun miehen tuomiota.

Tekoaikaan 38-vuotias mies oli tutustunut 15-vuotiaaseen tyttöön internetin kautta maaliskuussa 2020. Yhteydenpitoa oli jatkettu puhelimitse ja eri sosiaalisten medioiden alustojen kautta.

Mies oli kertonut tytölle haluavansa harrastaa seksiä tämän kanssa ja lähettänyt itsestään myös yhden alastonkuvan. Mies sai myös tytön lähettämään kuvia itsestään.

Mies ja tyttö tapasivat pari kuukautta myöhemmin toukokuussa, jolloin he olivat olleet suojatussa yhdynnässä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli hakenut selvästi nuorempaa seuraa ja tiennyt tytön olevan 15-vuotias. Käräjäoikeuden mukaan oli kuitenkin ilmeistä, että osapuolet ajattelivat ainakin jollain tasolla olevansa seurustelusuhteessa. Sukupuoliyhdynnässä ei käytetty pakottamista tai väkivaltaa.

Hovioikeus perustelee tuomion koventamista ja sen muuttamista ehdottomaksi muun muassa sen perusteella, että tytöllä on todettu monimuotoinen kehitysviivästymä ja oppimisongelmia. Hänen on todettu käyttäytyvän lapsekkaammin kuin oma ikä olettaisi.

Hovioikeuden mukaan tekoa on pidettävä vahingollisempana ja vaarallisempana kuin jos se olisi kohdistunut ikätasoa vastaavaan lapseen.

– Sillä, onko asianomistaja mahdollisesti itse ollut aloitteellinen tai muutoin aktiivinen, ei ole vaikutusta tuomittavaan rangaistukseen, hovioikeus toteaa.

Helsingin hovioikeus tuomitsi vuonna 1981 syntyneen Teemu Juhani Kämäräisen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hovioikeus korotti myös maksettavia korvauksia kärsimyksestä 3 500 euroon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja