31.1. Uunisiika ja remouladekastiketta

Uunisiika

  • 3-4 reilun kokoista siikafileetä
  • 1 purjosipuli
  • 1 fenkoli
  • 1 lime
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 rkl voita

Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle maustumaan hetkeksi. Huuhtele ja hienonna purjo sekä fenkoli. Sulata voi pannulla ja kuullota purjo- ja fenkolisuikaleet pehmeiksi. Mausta vihannesseos suolalla, valkopippurilla ja limen mehulla. Lusikoi seos kalafileiden päälle. Kypsennä fileitä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä keitettyjä perunoita tai perunamuusia ja remouladekastiketta.

Remouladekastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1-2 kypsää kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 2 rkl kuutioitua suolakurkkua
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa
  • mustapippuria

Murskaa kananmunat haarukalla hienoksi. Lisää joukkoon hienonnettu punasipuli, kaprikset, suolakurkkukuutiot ja hienonnettu tilli sekä majoneesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa ja tarkista maku vielä ennen tarjoilua.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat