Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.10.2002 Kaalisalaatteja

Julkaistu 29.10.2002 13:28

Piparjuurella maustettu kaalisalaatti

Punakaalisalaatti

PunakaalisalaattiCopyright MTV Oy 2002

lohko (n.300 g) kerä- tai punakaalia
2 kotimaista omenaa
1-2 tl omenaviinietikkaa
1 dl kevytranskankermaa
pala (n.40 g) tuoretta piparjuurta tai piparjuuritahnaa
suolaa
mustapippuria myllystä
1. Leikkaa kaali veitsellä hyvin hienoksi tai raasta kaali koneella meheväksi.
2. Leikka myös omena ohuiksi viipaleiksi kuorineen.
3. Sekoita omenaviinietikka ja raastettu piparjuuri ranskankermaan ja sekoita kaalin joukkoon. Anna mehustua ainaikin tunti kylmässä. Tarjoa lisäkesalaattina.

VIHJE: piparjuuri nahistuu nopeasti jääkaapissa. Kuori piparjuuri ja sujauta helposti avattavaan muovipussiin ja pakasta. Kun tarvitset vähän raastetta, saat sen helposti raastamalla jäistä piparjuurta.

Kuumennettu kaalisalaatti

Lämmin kaalisalaattiLämmin kaalisalaattiCopyright MTV Oy 2002

1/2-1 (600g) keräkaalia
1/2-1 purjoa
2 rkl rypsiöljyä
2-3 rkl vettä
3-4 rkl ruoanvalmistus- tai maustamatonta jogurttia
1-3 rkl sinappia (siemenellistä)
mustapippuria
suolaa

1. Leikkaa tai raasta kaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo purjo hyvin ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi.
2. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa ja kuullota kaalia ja purjoa noin 3-5 minuuttia.Pirskota sekaan muutama ruokalusikallinen vettä ja ja anna hautua muutama minuutti tai kunnes kaali on vähän pehmennyt.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä. Liruttele päälle jogurtti. Vihje: Voit valmistaa salaatin myös puna-, kurttu- tai kiinankaalista. Kurttu- ja varsinkin kiinankaali kypsyvät keräkaalia huomattavasti nopeammin.

Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti


1 kg keräkaalia
1/2 kg porkkanaa
2-4 valkosipulin kynttä
1/2-1 dl öljyä
1 l vettä
1-2 dl väkiviinaetikkaa
1-2 dl sokeria
1/2-1 rkl suolaa

1. Raasta kaali ja porkkana. Nosta kattilaan. Suikaloi valkosipulit ja sekoita kaikkien joukkoon öljy.
2. Kiehauta vesi, sokeri, suola ja etikka. Kaada kiehuva liemi salaatin joukkoon, sekoita ja peitä kannella.
3. Tölkitä jäähtyneenä. Säilytä kylmässä. Salaatti säilyy viikkoja.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Saitko tällaisen ajanvarausviestin? Varo huijausta!Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaaTiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:54
    Verkkohuijaukset

    Saitko tällaisen ajanvarausviestin? Varo huijausta!

  • 06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • Eilen19:07
    Varhaiskasvatus

    Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"

  • Eilen18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!