28.4 Paahdettua kirjolohta, ohrapaistos ja palsternakka-kastiketta

Paahdettua kirjolohta

  • 800 g kirjolohta fileenä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka voita
  • rypsiöljyä

Leikkaa kirjolohi neljäksi palaksi. Suolaa ja pippuroi kalan pinta ja aseta kalapalat voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ohrapaistos

  • 200 g ohrasuurimoita
  • puolikas purjo
  • 2 kpl juuripersiljaa
  • nokare voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Liota ohraa yön yli vedessä. Valuta hyvin ja keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä noin 1 tunti. Sekoita ohraa välillä, jotta se ei tartu pohjaan. Valuta hyvin. Kuori juuripersilja ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa puoli-renkaiksi. Lämmitä voi kasarissa ja lisää juuripersilja viipaleet sekä purjo. Kuullota hetki ja lisää ohra. Paista hetki ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Palsternakkakastike

  • 0,5 kg palsternakkaa (2-3 kpl)
  • 1 pieni sipuli
  • 1 peruna
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • maustepippureita
  • valkopippureita
  • laakerinlehti
  • suolaa
  • tilkka öljyä

Kuori ja hienonna kasvikset. Kuullota niitä kevyesti kattilassa öljytilkassa. Lisää kerma ja kalaliemi sekä mausteet pienessä nyytissä tai harsopussissa. Anna hautua kypsäksi ja poista maustepussi. Soseuta kastike sileäksi ja ohenna tarvittaessa kalaliemellä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat