25.5. Lohiceviche ja suklainen täytekakku

Lohiceviche

  • 500 g lohifileetä
  • 2 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 2 punaista chiliä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ripaus sokeria
  • 0,5 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 avokado
  • 4-5 oksaa tuoretta korianteria
  • tarjoiluun ruisleipää

Poista kalasta nahka ja leikkaa se pieneksi kuutioksi. Hienonna chili ja raasta limetti. Laita kalakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon limetin raastettu kuori, limetin mehu, hienonnettu chili, oliiviöljy, suola, valkopippuri ja sokeri. Anna seoksen maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi kurkku, punasipuli sekä avokado. Hienonna tuore korianteri. Sekoita loput aineista kalan joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Tarjoile ruisleivällä.

Suklainen levykakku ja rosmariinijäätelöä

  • 150 g pinjansiemeniä
  • 175 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 dl siirappia
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • Kuorrutus:
  • 2 dl kermaa
  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 tl voita
  • Jäätelö:
  • 0,5 l huoneenlämpöistä vaniljajäätelöä
  • 3 oksaa rosmariinia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pinjansiemeniä kuumalla ja kuivalla pannulla hetki, että ne saavat kauniin värin. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Sekoita joukkoon kaakao, siirappi ja suola. Vatkaa joukkoon munat yksitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja pinjansiemenet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista noin 10-13 min. Kakku voi jäädä hieman löysäksi. Anna vetäytyä pari tuntia ennen kuorrutuksen levitystä.

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa ja voi. Sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut ja kaada sulanut suklaa kakun päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile lisänä jäätelöä.

Valmista jäätelö. Silppua rosmariini hienoksi. Sekoita se jäätelön joukkoon ja pakasta kohmeiseksi ennen tarjoilua.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat