21.3. Päärynä-juustopiirakka ja rucola-artisokkasalaatti

Päärynä-juustopiirakka

  • 200 g valmista suolaista piirakkataikinaa
  • Täyte:
  • 5-6 päärynää
  • 150 g sinihomejuustoa
  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • mustapippuria
  • suolaa tarvittaessa

Painele taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Leikkaa päärynät viipaleiksi ja poista siemenet. Lado viipaleet taikinan päälle. Murenna pinnalle sinihomejuusto. Sekoita kulhossa kananmunat ja ranskankerma ja mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Älä lisää liikaa suolaa, sillä sinihomejuustossa on reilusti suolaa. Kaada seos piirakkatäytteiden päälle ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Rucola-artisokkasalaatti

  • 2 ruukkua tai 1 rasia rucolaa
  • 100 g säilöttyjä artisokansydämiä
  • 10 minitomaattia
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Huuhtele rucola ja asettele salaattivadille. Paloittele päälle artisokansydämet sekä minitomaatit. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla ja ripottele salaatin päälle. Sekoita balsamiviinietikka oliiviöljyn joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada kastike salaatin päälle tai tarjoile erikseen. Tarjoile salaatti päärynä-juustopiirakan kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat