2.8.2004 Kasvis-munakaskääryle (4 annosta)

  • 50 g margariinia tai voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3 keltuaista
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 valkuaista

täyte:

  • 1/2 rkl öljyä
  • 2-3 sipulia
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 100-200 g yrttituorejuustoa
  • mustapippuria
  • n.1 dl hienonnettua persiljaa ja muita yrttejä

pinnalle:

  • kevytjuustoraastetta

Sulata rasva ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta. Vatkaa maito joukkoon ohuena nauhana ja keitä hiljalleen n. 5 min. välillä sekoittaen. Jäähdytä.

Sekoita joukkoon keltuaiset, mausteet ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipannuun. Kypsennä 225 asteessa 10-15 min.

Kumoa munakaslevy (korppujauhotetulle) leivinpaperille. Valmista täyte munakkaan kypsyessä.

Raasta tai suikaloi kasvikset ohuiksi ja kuullota niitä öljyssä. Lisää tuorejuusto ja anna sen sulaa joukkoon.

Sekoita joukkoon mausteet ja runsaasti vihreää. Levitä täyte munakkaalle, kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuumenna uunissa 225 asteessa kunnes juusto kuortuu.

Tarjoa lämpimänä esim. tomaattisalaatin ja leivän kera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja