Lohihyytelö
- 250 g savustettua lohta
- 2 dl kermaviiliä
- 2 dl majoneesia
- 8 liivatelehteä
- 2 nippua tilliä
- 1,5 dl lihalientä kuumana
- suolaa
- valkopippuria
- mustapippuria
- 1 dl hienonnettua tilliä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.
Liota liivatelehdet vedessä noin 5 minuuttia ja liuota ne kuumaan lihaliemeen. Kaada valmiiseen seokseen ja sekoita huolella.
Kaada massa rengasvuokaan ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Koristele valmis hyytelö esim. katkaravuilla, tillillä ja kylmäsavulohella.
Helppo marjäädyke
- 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 250 g maitorahkaa
- 200 g pakastevadelmia tms. marjoja
- sokeria tarpeen mukaan
Vatkaa vaniljavaahto, lisää siihen rahka ja vatkaa vielä hiukan.
Survo marjat kevyesti ja sekoita ne rahkaseokseen. Lisää sokeria maun mukaan.
Kaada seos kauniiseen vuokaan ja pakasta yön yli. Halutessasi voit käyttää marjojen sijasta esim. säilykehedelmiä.
Res eptit: Teresa Välimäki ja Tuula Hakanen