17.7. Chilinen lihapata ja ananas-kurkkusalaatti

Chilinen lihapata

4 annosta

  • 500 g naudan paistisuikaleita tai paloja
  • 2 rkl ruokaöljyä kuullotukseen
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 4 tl chilitahnaa
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1-2 dl lihalientä
  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä

Kuumenna ruokaöljy padassa. Ota lihoihin nopeasti väri ja lisää silputut sipulit. Kuullota hetki. Lisää tomaattipyree, chilitahna, persilja ja suola sekä mustapippuri. Sekoita. Lisää pavut ja tomaattimurska. Anna lihojen hautua noin 20 min. Lisää sitten riisi ja lihalientä tarpeen mukaan. Anna hautua miedolla lämmöllä vielä noin 20 min.

Ananas-kurkkusalaatti

  • 1 prk ananasrenkaita
  • 1 kurkku
  • 1 ruukku minttua
  • ananaspurkin mehu
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa

Kuutioi ananasrenkaat. Leikkaa kurkku kahtia ja poista kurkusta pehmeä sisus osa kulhoon. Kuutioi kurkku. Sekoita ananas- ja kurkkukuutiot. Lisää kurkun pehmeän sisuksen joukkoon ananaspurkin mehu, punaviinietikka, hienonnettu minttu ja suola. Kaada salaatin joukkoon.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat