15 asiaa, jotka tekevät yksin asumisesta taivaallista

Vaikka yksin asuminen mielletään usein tylsäksi ja kalliiksi vaihtoehdoksi, tästä asumismuodosta löytyy paljon myös hyviä puolia. 

Olemme koko ajan yhteydessä toisiin ihmisiin niin työpaikoilla, opiskelujen kuin harrastustenkin parissa. Juuri tästä syystä yksi olo voi olla todella vapauttavaa. Vai mitä mieltä olet seuraavista yksin asumiseen liittyvistä eduista? 

1. Voit pitää vessan ovea auki

Voit kävellä kylpyhuoneeseesi ja sieltä ulos milloin vain ilman, että sinun täytyy varoa häiritsemästä muita. Yksin asuessasi voit myös pitää vessan ovea sepposen selällään ja katsella pöntöllä istuessasi vaikkapa televisiota.

2. Kuorsaaminen ei häiritse

Kun nukut yksin, kenenkään kuorsaus tai muut nukkumistavat eivät pidä sinua hereillä yömyöhään. Voit myös itse kuorsata kaikessa rauhassa ilman todistajien läsnäoloa. 

3. Voit kokata mitä haluat

Ruoan laittaminen vain itselle on yksi elämän suurimmista nautinnoista. Voit syödä illalliseksi muroja tai laittaa ruokaasi niin paljon chilejä kuin haluat. Kaiken lisäksi tiskattavaa on myös vähemmän. 

4. Voit jammailla olohuoneessa

Kun radiosta pärähtää soimaan lempikappaleesi, voit huoletta siirtyä keskelle olohuoneen lattiaa ja näyttää parhaimmat tanssiliikkeesi. Voit kirjaimellisesti tanssia aivan kuin kukaan ei olisi katselemassa.

5. Voit kulkea ilman housuja

Yksin asuessasi sillä ei ole mitään väliä, minkälaisia vaatteita käytät. Mikä olisikaan parempaa, kuin riisua kiireisen työpäivän jälkeen työvaatteet ja kulkea kotona kulahtaneissa collagehousuissa tai vaikkapa kokonaan ilman housuja. 

6. Et tarvitse lupaa kutsua ystäviä kylään

Olipa sitten kyseessä puoliso tai kämppäkaveri, vieraiden kutsuminen voi aiheuttaa ristiriitoja. Kun asut yksin, voit järjestää pyjamabileet tai korttipeli-illan minä päivänä tai mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.

7. Sinun ei tarvitse piilotella ruokia

Viinipullo saappaan lahkeessa ja karkkipussi vaatekaapin perällä. Kun asut yksin, voit vapaasti pitää näitä herkkuja esillä ilman pelkoa siitä, että kukaan paheksuu tapojasi tai syö herkut poissaollessasi.

8. Saat nauttia omasta seurastasi

Oma seura, paras seura. 

9. Hiljaisuus kaoottisen päivän jälkeen

Palavereja, bussiin juoksemista ja ruuhkaa lähikaupassa. Hektisen päivän jälkeen oman kodin oven avaaminen tuottaa suurta nautintoa, sillä tiedät, että vastassasi on täydellinen hiljaisuus. 

10. Voit laulaa koko ajan

Olipa äänesi kuinka epävireinen tahansa, yksinasuja voi laulaa sydämensä kyllyydestä ilman paheksuvia katseita. 

11. Ei riitoja

Asunnossa vallitsee aina rauha. Yksin asuessa ei tarvitse kinastella siivousvuorosta, laskujen maksamisesta tai keskeltä puristetusta hammastahnasta. Jos joku on tehnyt väärin, et voi syyttää muuta kuin itseäsi. 

12. Voit puhua itseksesi vaikuttamatta hullulta

Muiden ihmisten seurassa pitää olla alati varuillaan, ettei tule lausuneeksi ääneen kaikkea mitä ajattelee. Yksin asumisessa on se loistava puoli, että voit keskustella itsesi kanssa kuinka paljon tahansa vaikuttamatta aivan hullulta.

13. Voit kuunnella mitä musiikkia haluat

Kaikki ihmiset eivät välttämättä osaa arvostaa aivan mahtavaa musiikkimakuasi. Yksin ollessasi voit popittaa kaikkia 90-luvun lempikappaleitasi taukoamatta. 

14. Et löydä huonetoverisi karvoja pesualtaasta

Oma hienhaju tai ympäriinsä lojuvat nenäliinat eivät aiheuta reaktiota, mutta auta armias, jos kyseessä on muiden henkilöiden eritteet, yök. 

15. Voit pitää valot päällä niin myöhään kuin haluat 

Kun päätät itse asioista, voit pitää valoja päällä niin myöhään tai laittaa ne päälle niin aikaisin kuin huvittaa. Mikä ihana vapauden tunne! 

Yksin asuessasi voit opetella vaikka taittelemaan muovipusseja ilman, että kukaan naljailee vieressä:

Lähde: Storypick

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja