Mainos

13 kummallista fobiaa, joista et ole koskaan kuullutkaan

Ihmisillä voi olla mitä kummallisimpia pelkoja. Oletko koskaan kuullut näistä?

Tässäpä 13 erilaista, ja varsin kummallista fobiaa. Sinua nämä voivat jopa naurattaa, mutta fobiasta kärsivälle nämä voivat olla ylitsepääsemättömän kaameita pelon aiheita.

1. Alektorophobia

Alektorophobia on kanakammo. Pahimmissa tapauksissa kanakammoiset eivät voi mennä lähellekään maatiloja, saati koskea kananmunia tai höyheniä. Tai edes ajatella niitä.

2. Triskaidekaphobia

Perjantai 13. päivä on tällaiselle foobikolle kaikista pahin päivä. Triskaidekaphobia on numeron 13 pelkoa. Ulos ei uskalla edes astua perjantain 13. päivänä. Pelko konkretisoituu myös silloin, jos jonotus- tai paikkanumero on 13.

3. Neophobia

Et ikinä voisi ostaa uutta puhelinta tai vaihtaa työpaikkaa. Neophobia tarkoittaa kaiken uuden pelkoa. Myös lapset, jotka eivät suostu maistamaan mitään uutta ruokaa, kärsivät tästä kammosta.

4. Heliophobia

Oletko oman elämäsi vampyyri? Heliophobia on auringon tai muun kirkkaan valon pelkoa.

5. Chaetophobia

The Ring -elokuva. Chaetofoobikon painajainen. Tämä fobia tarkoittaa nimittäin hiusten ja peruukkien pelkoa. Jopa omat hiukset voivat tuntua vastenmielisiltä.

6. Gymnophobia

Alastomuuden pelko. Tästä kärsi ei pelkää pelkästään sitä, että joutuisi riisumaan muiden edessä, vaan jopa alastomana suihkuun meneminen voi olla aivan liian ylivoimaista.

7. Oikophobia

Oikophobia on erittäin vaikea pelko: foobikko pelkää kaikkia kodinkoneita ja kotiympäristöä.

8. Trypophobia

Trypophobia on reikäkammo. Reikäkammon uskotaan kumpuavan tautien pelosta, mutta jo kuvat lootuksen kukista tai jopa hunajakennoista tuottavat tuskaa. Haavat, mätäpaiseet ja hyönteiset voivat olla tämän kammon taustalla.

9. Phagophobia

Phagophobia: tiettyjen ruokien ja juomien syöminen ei onnistu, koska niihin liittyy nielemisen pelkoa.

10. Omphalophobia

Omphalophobia on navan pelkoa. Ajatus siitä, että joku koskisi napaasi tai näkisit jonkun koskettelevan omaa napaansa, on ylitsepääsemätön.

11. Ergophobia

Ergophobiaa voisi moni meistä sairastaa (ainakin leikkimielisesti): nimittäin työpaikan pelkoa. Ne, jotka kärsivät tästä fobiasta, kokevat niin äärettömän vaikeaa stressiä ja ahdistusta olla työpaikalla, etteivät edes pysty työskentelemään paikan päällä.

12. Panphobia

Panphobia on kaiken pelkoa. Tästä pelosta kärsivä ihminen kokee, että häntä seuraa jokin paha kaikkialle. Elämä on kokonaisvaltaista pelkoa päivästä toiseen, tunnista toiseen, minuutista toiseen.

13. Phobophobia

Fobioiden pelko. Se tästä listasta vielä puuttuikin.

Pelkäätkö ötököitä? Katso tämä video omalla vastuulla!

 

Lähde: Viral Thread

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.