12 astetta ylittyi jo! Pääsiäisen sää vaihtelee karmeasta upeaan, Lapissa liikkujille lumivaroitus – katso paikkakuntasi ennuste

Pääsiäisen säässä taas muutos: Tässä tuorein ennuste 4:39
Pääsiäisen säässä taas muutos: Tässä tuorein ennuste

Pääsiäispyhinä saa nauttia kevään lämmöstä, pitkänperjantain loputtomasta vesisateesta ja etenkin pohjoisessa lumipyrystä sekä pääsiäisen meno- ja paluuliikenteessä.

Luvassa on siis melkoinen kattaus, ja lämmön ystävät pääsevät nauttimaan jo nyt.

Keskiviikkona oli Rauman seudulla 8 astetta, tänään veikkaan, että jopa 12, meteorologi Liisa Rintaniemi kertoi varhain torstaina.

Eikä hän ollut väärässä arviossaan. Kahdelta päivällä lämpötila oli Raumalla kohonnut 12,7 asteeseen, joka on vuoden lämpimin lukema koko Suomessa.

Mutta torstai jää lämpimimmäksi päiväksi Suomessa pitkäksi ajaksi. Pitkänäperjantaina etelästä Suomeen vyöryy vesisateita, ja lämpötila nousee hädin tuskin viiteen asteeseen. Suomen keskiosissa voi olla ohut kaistale poutaisempaa ja lämpimämpää ilmaa. Rintaniemi kuitenkin lohduttelee, ettei Suomen eteläosissa nähdä lunta tai muuta vettä dramaattisempaa satavan alas taivaalta. 

Lankalauantain ennuste on keskiviikon ennusteesta muuttunut hieman ja lähinnä matalapaineen laajuuden osalta. Pilvisimmän alueen reuna on valahtanut Jyväskylästä Lahden nurkille, ja lämpötila jää vain hiukan nollan yläpuolelle. Etelärannikolla ja etenkin Turun seudulla voidaan silti hätyytellä kymmentäkin astetta.

Mutta pääsiäispäivä tarjoaa aurinkoisen yllätyksen. Kun päivä kellojen siirtämisen jälkeen valkenee, sateet ovat väistyneet, aurinkokin pilkahtaa monin paikoin koko maassa ja korkeimmillaan päästään jälleen 10 asteen lähelle.

Myös maanantaina 10 asteen ylittyminen on mahdollista etenkin Suomen kaakkoisosissa. Pääsiäislomaa Lapissa viettäville on kuitenkin luvassa tukalia hetkiä liikenteessä, kuten Pekka Pouta tiistaina ennusti.

No, ei 20 sentin lumikaaosta, mutta 10 sentin lumikertymä paluuliikenteeseen tulee. Lappiin suuntaavat saavat lumipyrystä tosin harjoitusta, koska siellä sataa kunnolla lunta myös torstaina pääsiäisen menoliikenteen vilkkaimpana päivänä.

Pääsiäisen lämpimistä hetkistä kannattaa todella nauttia, sillä heti tiistaina sää viilenee koko maassa, ja etelässäkin päästään vain niukasti plussalle. Oulusta pohjoiseen saadaan rutkasti lisää lunta keskiviikkona.

Mutta miksi ennuste on viime päivinä muuttunut niin paljon? Meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan syy siihen on Suomen sijainnissa. Katso videolta meteorologin selvitys aiheesta.

Katso viiden vuorokauden sääennuste paikkakunnallesi!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat