12 asiaa, jotka todellinen herrasmies tekee toisin kuin muut miehet

Mistä tunnistaa todellisen herrasmiehen?

Todellinen herrasmies ei käytä puvuntakkia tai ole sliipannut hiuksiaan taakse, koreile tai hienostele.

Herrasmies tarkoittaa nykyisin hieno-, tahdikaskäytöksistä (usein myös hyvin pukeutunutta) miestä. Herrasmiehen piirteitä ovat hienostuneet käytös-, seurustelu- ja pöytätavat, kohteliaisuus ja ylimyksellinen eleganssi.

Lähde: Kielitoimiston sanakirja, Historian sanakirja

Ei, todellinen herrasmies on kaikkea muuta kuin ulkonäkönsä tai hienostuneet käytöstavat.

Todellinen herrasmies osoittaa käyttäymisellään, asenteellaan ja luonteellaan olevansa sanojensa mittainen mies.

Millaisia piirteitä nykykpäivän herrasmiehellä on?

1. Herrasmies kunnioittaa kaikkia

Todellinen herrasmies käyttäytyy kaikkia kohtaan kunnioittavasti ja kohteliaasti – sukupuolesta tai iästä riippumatta. Kunnioittava asenne lisää vetovoimaa, mutta herrasmies ei käytä tätä piirrettä hyväkseen oman mielihyvänsä tyydyttämiseksi tai omaa etuaan ajatellen.

Hän ei ainoastaan kunnioita kumppaniaan, vaan myös kaikkia vastaan käveleviä ihmisiä – myös luontoa ja elämää.

2. Herrasmies tukee unelmiasi

Herrasmies tukee kumppaninsa ja läheistensä unelmia ja elämäntavoitteita, vaikka niiden toteuttaminen ei olisikaan helppoa. Herrasmies uskoo sinuun. Hän ei seiso unelmiesi tiellä, vaan kannustaa sinua – mutta hän ei myöskään toteuta unelmiasi puolestasi.

3. Herrasmies on rehellinen ja avoin

Herrasmies ei pelaa pelejä muiden tunteilla. Hän on avoin ja rehellinen. Hänen kanssaan ei tarvitse arvuutella, mitä hän nyt ajattelee tai onko tässä jokin koira haudattuna. Kissa- ja hiirileikit eivät kuulu herrasmiehen repertuaariin.

4. Herrasmies ei hylkää sinua vaikeina aikoina

Ihmissuhteissa on nousuja, laskuja, hyviä ja huonoja hetkiä. Herrasmies ei pelkää koettelemuksia, eikä missään nimessä hylkää sinua vaikeina hetkinä.

5. Herrasmies on kohtelias

Ei tarvitse olla erityisen hienostunut ollakseen asiallinen ja kohtelias. Kohtelias käyttäytyminen sekä tilannetaju ovat hänellä verissä.Hän ei myöskään pakota tai painosta sinua mihinkään.

6. Herrasmies pitää ovia auki

Herrasmies osaa käytöstavat. Kyse ei ole siitä, että miehen pitäisi pitää ovea auki naisille: ei, vaan herrasmies pitää ovea kaikille auki – kirjaimellisesti ja metaforallisesti. Jos hän on ensimmäisenä jonossa, hän avaa oven ja päästää takana olevan henkilön ensin sisään. Toisin sanoen hän ottaa muut ihmiset huomioon.

7. Herrasmies osaa tehdä kompromisseja

Herrasmies osaa tehdä kompromisseja etenkin onnellisen parisuhteen eteen. Herrasmies ottaa kumppaninsa tunteet ja toiveet huomioon, ja on valmis joustamaan. Hän ei myöskään tyrmää muita ja heidän mielipiteitään, vaan on valmis kuuntelemaan mitä vastapuolella on sanottavanaan.

8. Herrasmies on feministi

"Feminismi" sanana ei herätä paniikkia tai silmien pyörittelyä. Herrasmies on sitä mieltä, että sekä naisten että miesten tulisi olla tasa-arvoisia. Ja siksi herrasmies on yksi vahvimmista feministeistä.

9. Herrasmies on aina valmis auttamaan muita

Herrasmies on valmis auttamaan aina muita, läheisiä ja tuntemattomia. Herrasmies on luonnostaan kiltti, välittävä ja osaa osoittaa sen hyvillä teoilla.

10. Herrasmies pistää perheen kaiken edelle

Olisi kyse sitten kumppanista, vanhemmista, sisaruksista tai läheisistä ystävistä, herrasmies pitää heitä aina ykkösenä elämässään. Perhe on hänelle kaikki kaikessa.

11. Herrasmiehen teot puhuvat puolestaan

Herrasmies on se, joka toiminnallaan pyrkii tekemään hyvää – ei aja omaa etuaan. Pienillä päivittäisillä teoilla on jo suuri merkitys.

12. Herrasmies ei ole pelkästään “hyvä jätkä”

Herrasmies ei ole "hyvä jätkä", "hyvä tyyppi", "hieno mies". Ja hän ei myöskään kuvaile itseään niin.

”Hyvät tyypit” ovat usein keikareita, jotka hermostuvat, jos he eivät saakaan mitä haluavat. Tämä näkyy esimerkiksi deittailussa tai ihmissuhteissa: aluksi esitetään  kohteliaita ja välittäviä, mutta huonolla hetkellä todellinen luonne paljastuu. Ja silloin siitä on herrasmies kaukana.

Video: Miten miehet ajattelevat?

Osittainen lähde: lifehack.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja