Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

12.3.2004 Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney (4 annosta)

Julkaistu 12.03.2004 06:00(Päivitetty 10.05.2004 14:45)

Keltainen currypaste

1 tl seesaminsiemen
1 tl unikonsiemen
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl huuhdeltua ja murskattua maapähkinää
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1/2 vihreä chili
suolaa
sokeria

Pese ja kuivaa maapähkinät ja hienonna vihreä chili ja murskaa kaikki ainekset keskenään huhmareessa.

Intialainen lammascurry



600 g lampaan lapaa kuutioina
4-6 perunaa
2 sipulia
2 porkkana
1 fenkoli
öljyä
vettä
Paahda curry-seos tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kuutioitu lammas. Ruskista ja lisää noin 5 dl vettä ja anna hautua hetki. Kuori ja pilko kasvikset ja paahda uunissa tai kuivalla pannulla. Lisää kasvikset pataan ja hauduta, kunnes lammas ja vihannekset ovat pehmeän kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Tarjoile minttu-mangochutneyn kanssa.

Minttu-mangochutney


1 mango
1 ruukku minttua
1 sipuli
1/2 vihreä chili
1 rkl valkoviinietikkaa


1 rkl sokeria

suolaa

Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää etikka, mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää suola ja minttu. Hauduta hetki ja jäähdytä.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikeinMigreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksillaNämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki"Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoaTutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjäAlko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • Eilen18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • Eilen17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • Eilen17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • Eilen14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä