Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

12.3.2004 Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney (4 annosta)

Julkaistu 12.03.2004 06:00(Päivitetty 10.05.2004 14:45)

Keltainen currypaste

1 tl seesaminsiemen
1 tl unikonsiemen
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl huuhdeltua ja murskattua maapähkinää
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1/2 vihreä chili
suolaa
sokeria

Pese ja kuivaa maapähkinät ja hienonna vihreä chili ja murskaa kaikki ainekset keskenään huhmareessa.

Intialainen lammascurry



600 g lampaan lapaa kuutioina
4-6 perunaa
2 sipulia
2 porkkana
1 fenkoli
öljyä
vettä
Paahda curry-seos tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kuutioitu lammas. Ruskista ja lisää noin 5 dl vettä ja anna hautua hetki. Kuori ja pilko kasvikset ja paahda uunissa tai kuivalla pannulla. Lisää kasvikset pataan ja hauduta, kunnes lammas ja vihannekset ovat pehmeän kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Tarjoile minttu-mangochutneyn kanssa.

Minttu-mangochutney


1 mango
1 ruukku minttua
1 sipuli
1/2 vihreä chili
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa

Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää etikka, mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää suola ja minttu. Hauduta hetki ja jäähdytä.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Tähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä käviKauppakeskusten pysäköintialueet ruuhkautuvat joulun alla – autoilija, osaatko toimia?Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"Yllättävä tutkimustulos vauva-arjestaKokin täsmävinkit: Saat riisipuuron varmasti onnistumaan!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:55
    Joulu

    Tähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä kävi

  • 11:59
    Pysäköinti

    Kauppakeskusten pysäköintialueet ruuhkautuvat joulun alla – autoilija, osaatko toimia?

  • 08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!

  • 06:45
    Joulu

    Näin vältät joulusta koituvan talouskrapulan – "Pystyy säästämään kolminumeroisen luvun"

  • Eilen18:57
    Vanhemmuus

    Yllättävä tutkimustulos vauva-arjesta