12.3.2004 Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney (4 annosta)

Keltainen currypaste

1 tl seesaminsiemen
1 tl unikonsiemen
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl huuhdeltua ja murskattua maapähkinää
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1/2 vihreä chili
suolaa
sokeria

Pese ja kuivaa maapähkinät ja hienonna vihreä chili ja murskaa kaikki ainekset keskenään huhmareessa.

Intialainen lammascurry



600 g lampaan lapaa kuutioina
4-6 perunaa
2 sipulia
2 porkkana
1 fenkoli
öljyä
vettä
Paahda curry-seos tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kuutioitu lammas. Ruskista ja lisää noin 5 dl vettä ja anna hautua hetki. Kuori ja pilko kasvikset ja paahda uunissa tai kuivalla pannulla. Lisää kasvikset pataan ja hauduta, kunnes lammas ja vihannekset ovat pehmeän kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Tarjoile minttu-mangochutneyn kanssa.

Minttu-mangochutney


1 mango
1 ruukku minttua
1 sipuli
1/2 vihreä chili
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa

Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää etikka, mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää suola ja minttu. Hauduta hetki ja jäähdytä.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat