Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

12.3.2004 Intialainen lammascurry ja minttu-mangochutney (4 annosta)

Julkaistu 12.03.2004 06:00(Päivitetty 10.05.2004 14:45)

Keltainen currypaste

1 tl seesaminsiemen
1 tl unikonsiemen
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 dl huuhdeltua ja murskattua maapähkinää
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1/2 vihreä chili
suolaa
sokeria

Pese ja kuivaa maapähkinät ja hienonna vihreä chili ja murskaa kaikki ainekset keskenään huhmareessa.

Intialainen lammascurry



600 g lampaan lapaa kuutioina
4-6 perunaa
2 sipulia
2 porkkana
1 fenkoli
öljyä
vettä
Paahda curry-seos tilkassa öljyä ja lisää joukkoon kuutioitu lammas. Ruskista ja lisää noin 5 dl vettä ja anna hautua hetki. Kuori ja pilko kasvikset ja paahda uunissa tai kuivalla pannulla. Lisää kasvikset pataan ja hauduta, kunnes lammas ja vihannekset ovat pehmeän kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Tarjoile minttu-mangochutneyn kanssa.

Minttu-mangochutney


1 mango
1 ruukku minttua
1 sipuli
1/2 vihreä chili
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
suolaa

Kuutioi mango ja hienonna minttu, chili ja sipuli. Laita sokeri kuivalle pannulle ja anna paahtua hetki, lisää sipuli ja chili, lisää etikka, mango sekä tilkka vettä, anna kiehua aivan hiljalleen noin 10 minuuttia, lisää suola ja minttu. Hauduta hetki ja jäähdytä.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lisää aiheesta:

Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemminVäitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseenSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikastaGlukoosisensoreissa voi olla vaarallinen vika – diabeetikko, tarkista sensorisi!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"

  • Eilen17:32
    Influenssa

    THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin

  • Eilen16:45
    Nuoret

    Väitöstutkimus: Yksi asia voi vaikuttaa selvästi nuoren koulumenestykseen

  • Eilen15:34
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen14:02
    Luonto ja eläimet

    Kadonnut flamingo Frankie löytyi lopulta odottamattomasta paikasta