12.1. Yrttimaustetut broilerin koipireidet ja uuniperunat

Yrttimaustetut broilerin koipireidet

  • 6 kpl broilerin koipireisiä
  • 2 dl hienonnettua basilikaa ja persiljaa
  • 1 kuivattu chili
  • 1 dl öljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 rkl suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kulhossa öljyyn yrtit, chili, suola, pippurit, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hiero mausteseos broilerien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Laita maustuneet koipireidet uunivuokaan ja 200 asteiseen uuniin. Kypsennä 40-50 minuuttia.

Uuniperunat

  • 6-8 rosamunda-perunaa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 50 g aurajuustoa

Pese perunat hyvin ja halkaise ne kahtia. Leikkaa perunoiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja sivele pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunat koipireisien kanssa samaan uuniin.

Ripottele aurajuusto perunoiden pinnalle noin puolessa välissä kypsentämistä. Perunat ja koipireidet valmistuvat kätevästi samassa ajassa! Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat