Mainos

12.1. Yrttimaustetut broilerin koipireidet ja uuniperunat

Yrttimaustetut broilerin koipireidet

  • 6 kpl broilerin koipireisiä
  • 2 dl hienonnettua basilikaa ja persiljaa
  • 1 kuivattu chili
  • 1 dl öljyä
  • 1 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 rkl suolaa
  • mustapippuria

Sekoita kulhossa öljyyn yrtit, chili, suola, pippurit, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hiero mausteseos broilerien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Laita maustuneet koipireidet uunivuokaan ja 200 asteiseen uuniin. Kypsennä 40-50 minuuttia.

Uuniperunat

  • 6-8 rosamunda-perunaa
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • 50 g aurajuustoa

Pese perunat hyvin ja halkaise ne kahtia. Leikkaa perunoiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja sivele pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunat koipireisien kanssa samaan uuniin.

Ripottele aurajuusto perunoiden pinnalle noin puolessa välissä kypsentämistä. Perunat ja koipireidet valmistuvat kätevästi samassa ajassa! Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.