1.7.2004 Husula

(jakso esitetty 24.7.2003)

"Meille on vuosien saatossa siunaantunut 7 kummilasta. Tällä hetkellä heidän ikänsä ovat 2, 6, 9, 12, 16 ja 20. Ajattelimme kutsua heidät koolle ja tarjota ikimuistoisen hetken Haminan kummien kotona. Voisiko mikään olla sen ikimuistettavampaa kuin Soppamiehen valmistama ateria?! Me aikuiset pysyttelemme ilomielin sivussa ja päästämme kummilapsemme herkuttelemaan Harrin tekemillä eväillä."

Pizzapohja

  • 50 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g karkeita vehnäjauhoja
  • suolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää loput ainekset. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Tomaattinen pizzakastike

  • 200 g tomaattimurskaa
  • kevätsipulia
  • basilikaa
  • suolaa

Laita ainekset kattilaan ja keitä hieman, jolloin kastike sakenee. Soseuta tehosekoittimela. Anna jäähtyä ennen käyttöä. Leivo pizzataikinasta pieniä pizzoja ja laita reilusti tomaattikastiketta päälle. Täytteenä savuhärkää, kirsikkatomaatteja ja mozzarellaraastetta. Kasvispizzoihin banaania, ranskalaisia papuja, keltaisia tomaatteja, mozzarellajuustoa ja esikeitettyä maissia. Paista pizzoja uunissa noin 15 min 250 asteessa.

Appelsiinijäädyke ja vadelmia

  • 6 appelsiinia
  • kaksi kananmunaa
  • 3 dl kermavaahtoa
  • 100 g sokeria

Tee marenkia valkuaisista ja 50 g:sta sokeria. Keitä puolet appelsiinimehusta ja 50 g sokeria kasaan. Sekoita jäähtynyt appelsiinisiirappi ja loput mehusta marenkiin ja nostele lopuksi sekaan kermavaahto. Jäähdytä kuppeihin.

Maitosuklaa-kinuskikastike

  • 100 g sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 50 g maitosuklaata

Paahda sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja keitä hieman kasaan. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen suklaa pieninä palasina. Ota jäädykkeet huoneenlämpöön noin 15 min ennen tarjoilua. Koristele kupit vadelmilla ja karhunvadelmilla, kaada päälle lämmintä maitosuklaa-kinuskikastiketta.

Lue myös:

    Uusimmat