Maistelussa vuoden parhaat jäätelöt ja suklaat – yksi maku ihastutti: "Vetää vertoja mille tahansa..."

Kevään uutuusjäätelömaut ja vuoden suklaat testissä! 8:01 Kevään uutuusjäätelömaut ja vuoden suklaat testissä!
Miltä maistuvat Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla vuoden parhaiksi valitut jäätelöt?

Miltä maistuvat Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla vuoden parhaiksi valitut jäätelöt?

Kaapelitehtaalla järjestettävillä Jäätelö- ja suklaakarnevaalieilla valittiin vuoden jäätelö ja suklaa. Suomalaisetkin ovat päässeet viime vuosina artesaanijäätelöiden makuun ja ala on kehittynyt. Karnevaalin perustaja Maija Kestilä toi Huomenta Suomen studioon maisteltavaksi kisavoittajia.

– Tämä maku on herätetty uudestaan henkiin, tämä on vanha resepti, Kestilä kuvasi vuoden jäätelöksi valittua lakritsiherkkua.

Vuoden gelaton tittelin napannut tuote keräsi kehuja studiossa.

– Tää vetää vertoja mille tahansa pistaasille, mitä olen missään syönyt, juontaja kehui.

Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla, entä mikä on sorbetti? Miltä uutuusjäätelöt maistuivat, erottaako vegaanipraliinin tavallisesta? Katso testi yllä olevalta videolta.

Vuoden jäätelö 2024

Lakritsijäätelö, Pappagallo

Sweet Santa Kaurakaneli, Sweet Santa

Kuningatarkermajäätelö, Närpiön Jäätelötehdas

Vuoden gelato 2024

Pistachio, Cafetoria Roastery

Suklaa-hasselpähkinä-nutella!, Gelato Laurentius

Paahdettu voi-valkosuklaagelato, Art Gelato

Vuoden suklaalevy 2024

Maldon merisuola - Paahdettu valkosuklaa, Vanhankaupungin Suklaa

Wild Blueberry, Goodio

Caramel, Xocolab

Vuoden vegaaninen suklaalevy  2024

Vadelmasuklaa, Vanhankaupungin Suklaa

Alkuperä tumma suklaa Meksiko 66%, Xocolab

Dark chocolate-raspberries, Billnäs Chocolate Factory

Vuoden praliini 2024

White chocolate-passion fruit, Billnäs Chocolate Factory

Maitosuklaa & Ruskea voi, Vanhankaupungin Suklaa

Guava Caramel, Xocolab

Vuoden vegaaninen praliini 2024

Passiohedelmä, Vanhankaupungin Suklaa

Kookos caramel, Xocolab

Tumma suklaa appelsiini konvehti, Joy4Food

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat